News

Dit is wat je niét moet roepen in een vliegtuig

Sommige dingen moet je in een bepaalde situatie niet zeggen. Je roept niet zomaar 'brand!' als je op een plek met veel mensen bent en het is ook niet slim om voor de grap 'bom!' te roepen als je op een vliegveld bent. Een man riep onlangs iets in het vliegtuig wat hij vooral niet had moeten doen. En zijn uitspraak had grote consequenties…


Bron: Youtube

De passagiers van een vliegtuig van Philadelphia naar Punta Cana, Dominicaanse Republiek kregen deze week de schrik van hun leven. Een Amerikaanse, nog onbekende man riep uit het niets '"k heb Ebola!". De man bedoelde het als een grap, maar niemand kon hier -natuurlijk- om lachen. Ebola is op dit moment het meest gevreesde virus ter wereld en dat is niet iets om grappen over te maken. 

Hoewel veel mensen al vermoedden dat het een grap was, werd de uitspraak toch heel serieus genomen. De stewardess riep iedereen op om rustig te blijven zitten, maar toch kon ze het niet laten om te zeggen wat iedereen dacht: "Ik vind de man die dit heeft gezegd een idioot, daar ben ik eerlijk in"

Er kwamen mannen in blauwe pakken om de man uit het vliegtuig te verwijderen. De blauwe pakken waren nodig om geen enkel risico te lopen. De man werd na zijn 'arrestatie' grondig geïnspecteerd en het bleek dat hij –surprise– niet geïnfecteerd is.

De Ebola uitspraak is natuurlijk al bizar genoeg, maar de maatregelen die daarna genomen werden is al helemaal gek om mee te maken. Het hele tafereel werd daarom ook door veel passagiers vastgelegd: 

Het vliegtuig kon twee uur na de grap van de man vertrekken. Zonder hem uiteraard.  

Wat vind jij van de uitspraak van de man? Vind je het goed dat er zulke maatregelen worden genomen of is het een beetje overdreven?
 
Bron: metro.co.uk, sfgate