Lifestyle

Stelling: Mythen en oude verhalen zijn nep

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: mythen en oude verhalen zijn nep.  

Hailey opende op het Girlscene forum een topic: "Wat vinden jullie van mythen en oude verhalen? Zijn ze echt, nep, of zit er alleen een kern van waarheid in? 


Bron

• Kaguya Hime •: "Beetje afhankelijk per mythe. Zo heeft Troje bestaan, maar zijn ze er niet over uit of de oorlog ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Ook bestaat het labyrint van de minotaurus op Kreta daadwerkelijk. Ik vind mythen super interessant, omdat veel mythes een (kleine) kern van waarheid (schijnen) te hebben. In die tijd was er zoveel minder kennis, dat je aan bepaalde dingen die ontstaan verhalen gaat koppelen. Ook om hele groepen te vermaken werden die verhalen aan elkaar doorverteld. In de oudheid wisten ze natuurlijk niet hoe het kon dat Afrikanen zo zwarter waren dan dat zij waren als ze goed gebruind waren, dus dachten ze dat de zoon van de zonnegod Helios te laag over Afrika was gevlogen. Het is een groot deel van vermaak, vermengd met eigen cultuur en eigen redenatie. " 

Sinfonia: "Ik vind mythes, legendes en oude verhalen heerlijk om te lezen, maar nee ze zijn nooit zo opgeschreven zoals ze daadwerkelijk zijn gebeurd. Sommige verhalen hebben wel een kleine kern van waarheid."

Bettiepage: "Ik lees ze graag, vooral de Griekse mythen. Ik vind het gewoon interessant hoe die mensen door middel van verhalen een betekenis aan hun leven probeerden te geven. Ik geloof er alleen echt niet in."

Garapoes: "Ik denk niet dat je kan zeggen dat het een feit is dat het niet waar is. Dat weet niemand, maar misschien moeten er even wat voorbeelden gegeven worden zodat iedereen weet waar we het ongeveer over hebben.

Sakura: "Er kunnen wel details of een kern van waarheid in zitten, maar het is natuurlijk met veel fantasie mooier en spannender gemaakt. In veel mythes zitten naar mijn idee ook levenslessen of ze zijn symbolisch. Ze dienen denk ik ook als vermaak toentertijd."

Wat denk jij? Zijn mythen en oude verhalen wel of niet echt?

Pin je inspiratie in Pinbook