Beauty

5 dingen die je deze winter gezond en glanzend haar geven

Het weer is tijdens de koude maanden bar en boos en dat heeft onder andere gevolgen voor jouw haren, helaas, helaas… Het lijkt soms wel alsof je veel meer producten nodig hebt om je lokken er goed uit te laten zien. Op zich is dat niet heel gek als je wollen truien draagt, de verwarming aanzet en heet doucht. Maar hoe verzorg je je haren dan het best in de winter? Dat legt Girlscene uit als je verder klikt.

Glanzend en gezond haar in de winter? Dat lukt je als je de volgende stappen aanhoudt! 


Haren wassen beperken tot een minimum

Het is heerlijk om lekker lang onder een warme douche te staan. Het is nog lekkerder als je haren daarna weer schoon zijn. Ho, stop. Even terug. Eén van de tips om je haar er goed uit te laten zien in de winter is door het juist niet iedere keer te wassen als je onder de douche staat. Beperk het wassen van het haar tot maximaal twee of drie keer per week en bind het op andere dagen vast zodat het niet nat wordt onder de douchekop. Door je haren niet elke dag of om de dag te wassen zorg je ervoor dat het minder droog wordt en er dus beter uitziet. Heb je last van vette haarwortels? Dan komt droogshampoo goed van pas! 

Lees hier redenen waarom het goed is om je haar niet vaak te wassen.

Haren eens per week verzorgen
Het is een goed idee om één keer per week de tijd te nemen om je haren goed te verzorgen. Haal de haarmaskers maar uit de kast – of maak het zelf – en pak er ook meteen een verzorgende olie bij, zoals arganolie. Na het wassen van het haar doe je het haarmasker in je lokken. Dit laat je vervolgens een minuut of 15 intrekken. Als je het masker eenmaal hebt uitgespoeld met warm water is het tijd om het haar handdoekdroog te maken en de puntjes te verzorgen met een olie. De olie zorgt ervoor dat je lokken in goede staat blijven. Wedden dat je haar een stuk beter aanvoelt nu?

Bedek je haren
Onder een regenbui of sneeuwstorm kom je vaak niet uit. De gevolgen merk je meteen, omdat het weer al het vocht uit je haren haalt. De grote vraag is: hoe ga je dit tegen? Door je haren te bedekken bijvoorbeeld! Sla een sjaal, zoals een snood, om je haren heen om het te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Als je last hebt van haren die blijven hangen aan stoffen zoals wol is het aan te raden om een satijnen of zijde sjaal om je haar te binden. 

Verander je beddengoed
Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar je beddengoed heeft ook invloed op de conditie van je haren. Zeker als je van jezelf krullend haar hebt! Als je het overdreven vindt om ander beddengoed te kopen kun je trouwens prima een satijnen sjaal om je lokken knopen. Anders is in ieder geval een satijnen kussensloop een goede uitkomst. P.S.: een satijnen kussensloop is ook nog eens goed voor de huid… 😉

Anti-roos shampoo tegen een droge hoofdhuid
Tot slot een probleem waar meiden soms mee te kampen hebben in de winter: een droge hoofdhuid. Niets zo vervelend als jeuk en een berg schilfertjes die na het krabben in het rond vliegen. Een droge hoofdhuid kun je in principe tegengaan met een anti-roos shampoo. Door het gebrek aan vocht wordt de hoofdhuid droger, waardoor er minder sebum (talg) geproduceerd wordt. Dit kan vervolgens de huid irriteren. Een anti-roos shampoo biedt dan een uitkomst! 

Wat zijn jouw tips voor gezond en glanzend haar tijdens deze tijd van het jaar?

Bron: Huffington Post, All womens talk, Schwarzkopf