Lifestyle

15 redenen waarom jouw dag verkeerd begint

Redactie

Mensen met een ochtendhumeur ontwijk je liever, maar als jij zelf een ochtendhumeur hebt dan moet de hele wereld dit weten. In de ochtend heb je vaak haast, want je bent weer te lang in je bed blijven liggen… Stom! Toch kan je dag ook door andere redenen totaal verkeerd beginnen, ook al ben je wel met het goede been uit bed gestapt. Girlscene zet 15 redenen op een rij en vertelt hoe het kan komen dat je de dag toch niet goed start. 


Bron

1. Je schrikt wakker van de wekker en lag nog heerlijk te dromen… Je kan hierdoor je droom niet afmaken en wordt super verward wakker. Bummer!

2. Je huisgenoot heeft jouw laatste crackers opgegeten en nu heb je dus geen ontbijt… Dit betekent dat je dus alleen een hap uit je Nutella-pot kan nemen. No go!

3. Je loopt standaard de deur uit zonder te ontbijten… Dit is zeker niet goed voor je humeur en je lichaam krijgt zo geen energie. Hier kun je leuke en healthy ontbijttips vinden. 

4. Je begint je dag met een glaasje sap… Wrong! Na een lange nacht is je lichaam uitgedroogd en heeft het eerst een glas water nodig om te hydrateren. Daarna mag je gerust een glas sap drinken. 

5. Je stapt de douche in, maakt je haar nat en je shampoo blijkt op te zijn… Bij mannen maakt dit niet zoveel uit, maar vrouwen lopen dus de hele dag met vet haar rond.

6. Je stapt de douche uit en er hangen geen handdoeken meer… Dat wordt keihard naar beneden schreeuwen om een handdoek te vragen. Mam!!!

7. Je bent de deur uitgelopen zonder koffie… Voor veel mensen start de dag niet goed zonder een sterke bak koffie. 

8. Je weet niet wat je aan moet trekken… Hello kledingcrisis! Na tien outfits loop je de deur uit en je bent nog steeds niet tevreden. 

9. De crèmespoeling blijkt nog tussen je oren te zitten… Shit happens, je haar is toch niet goed uitgespoeld, morgen dus weer je haar wassen. 

10. Door alle haast ben je de deur uitgelopen en je lenzen vergeten in te doen… Voor de ladies met slechte ogen is dit vast herkenbaar. Dat betekent de hele dag knijpende ogen.


Bron

11. Je hebt de bodem van je zak cornflakes bereikt en dit betekent een bak vol kruimels… Als je de zak voor het eerst opent is het slim om deze om te draaien. Yes, je begint aan de onderkant van de zak. Zo voorkom je dit probleem en deze ergernis. In de hoop natuurlijk dat de kruimels niet weer naar de 'onderkant' verdwijnen 😉

12. Je hebt super hard gefietst om de trein te halen, eenmaal aangekomen op het station blijkt de trein tien minuten vertraging te hebben… Het zweet staat hierdoor op je rug, terwijl dit totaal onnodig bleek te zijn. 

13. Je bent vroeg opgestaan om naar de eerste les te gaan, maar op school kom je erachter dat de eerst drie uur zijn uitgevallen… De hele klas wist hier natuurlijk van, behalve jij. Terugfietsen of braaf je huiswerk maken? Uitslapen is in ieder geval geen optie meer.

14. Je komt te laat de eerste les binnenlopen en dit betekent dat je de volgende dag extra vroeg naar school moet om je te melden… Een goede smoes waar jij je huisdier bij betrekt werkt deze keer helaas niet. 

15. Het maandelijkse feestje is aangebroken en je bent vergeten maandverband of tampons mee te nemen… Gelukkig kun je dit aan je vriendinnen vragen, in de hoop dat zij dit wel bij zich hebben. Anders is meneer wc-rol je beste vriend of is terug naar huis gaan een beter optie. En mocht er een winkel in de buurt zijn dan kun je daar natuurlijk ook nog altijd een stop maken!

Welke redenen komen jou bekend voor? En waardoor begint jouw dag verkeerd? 

Must reads 👀