Lifestyle

5 voordelen van single zijn

All the single ladies put your hands up! Natuurlijk is het niet altijd even leuk om single te zijn. En al helemaal niet als je vriendinnen wel een vriendje hebben. Ze brengen veel tijd met hun vriendje door en hebben minder tijd voor jou. Toch heeft single zijn ook voordelen. Voor alle single ladies hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

1. Lang leve je vriendinnen
Een voordeel als je geen vriendje hebt is dat je alle tijd hebt om met je vriendinnen af te spreken. Een vriendje kost veel tijd, want je wil natuurlijk wel regelmatig met hem afspreken. Hierdoor schiet quality time met vriendinnen er soms bij in. Als je meer tijd hebt voor je vriendinnen en vaker met ze kunt afspreken verbetert dit jullie vriendschap.

2. Doen wat je zelf wil 
In het begin wil je natuurlijk nog graag indruk maken op je vriendje. Een make-uploze look en een comfy joggingbroek passen daar niet echt bij. Toch is het fijn om af en toe lekker in je pyjama op de bank te hangen. Als je geen vriendje hebt kun je zo'n relaxdag inplannen wanneer je er zelf zin in hebt. Heb je zin om jezelf helemaal vol te stoppen met chocola terwijl je in je pyjama de hele dag series kijkt? Dan doe je dat toch gewoon!

Daarnaast heb je geen last van familieverplichtingen met je schoonfamilie. Je hoeft niet naar de verjaardag van je schoonmoeder terwijl je eigenlijk meer zin hebt om met je vriendinnen af te spreken. 


Bron

3. Bespaar geld
Relaties zijn duur. Als single lady hoef je geen geld uit te geven aan etentjes, een weekendje weg, bioscoopkaartjes, valentijns verrassingen en andere dure cadeautjes voor je vriendje. Je vriendje geeft je een dure ketting, dus jij moet hem ook wel iets duurs of vergelijkbaar in waarde teruggeven. Dat geld kun je goed gebruiken om te shoppen of te sparen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stress die het kopen van cadeautjes met zich meebrengt. Het is veel handiger (en leuker) om jezelf gewoon af en toe te verwennen met een cadeautje.

4. Flirten
Als je een vriendje hebt kun je er natuurlijk niet zomaar met een andere jongen vandoor gaan als je gaat stappen. Maar als je single bent hoef je je niet in te houden als je een leuke jongen tegenkomt. Veel meiden geven eerlijk toe dat het soms toch jammer is dat vriendinnen flirten met leuke jongens terwijl ze zelf een vriendje hebben. Wat is er leuker dan op een zaterdagavond lekker met je vriendinnen op mannenjacht te gaan?

Ook heb je geen last van vriendjes die je soms iets te veel in de gaten houden. Als je single bent kun je ongestoord jongens keuren op Tinder en je hoeft je ook geen zorgen te maken bij ieder vriendschapsverzoek die je accepteert op Facebook.

5. Je kunt in je eigen bed slapen 
Er is niets fijner dan slapen in je eigen bed. En het is al helemaal lekker als je het helemaal voor jezelf hebt. Soms is het heerlijk om tegen iemand aan te kunnen kruipen, maar een snurkend vriendje naast je is ook niet alles. Geniet van de ruimte in je bed. Ook heb je geen last van awkward situaties met je vriendje en je ouders. Je hebt geen last van je vader die altijd foute opmerkingen maakt als er andere mensen bij zijn.

Natuurlijk is het niet altijd even leuk om single te zijn, maar je moet er maar het beste van maken. Geniet nu van het single zijn en dan kom je vanzelf een leuke jongen tegen.

Ben jij blij dat je een single lady bent?

Must reads 👀