Real life

Girls issues: Ik voel me altijd tweede keus

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die zich altijd tweede keus voelt.

Hay Girlscene,

Sinds een tijdje hebben mijn twee beste vriendinnen allebei een vriendje. Ze kijken nu totaal niet meer naar mij om en lijken mij helemaal vergeten te zijn. Als ik ze tegenkom zeggen ze dat ze mij missen, maar het heel druk hebben en dat we snel weer moeten afspreken maar verder hoor ik niks van hen. Ook maken ze afspraken buiten mij om en zeggen ze een half uur van tevoren tegen elkaar in de groepsapp dat ze om twaalf uur in de stad afspreken. Maar ze vragen niet of ik ook kom en waar ze afspreken. Ik zie ook steeds foto’s van hen op Facebook en Twitter verschijnen. Ik weet echt niet meer wat ik nu moet doen, want ik wil niet altijd de tweede of derde keus zijn.

Groetjes Anoniem


Bron

Lieve anoniem,

Wat vervelend dat je vriendinnen zo tegen je doen. We begrijpen dat het niet leuk is, want het is natuurlijk erg jammer dat de vriendschap tussen jullie drieën de laatste tijd zo veranderd is.

Allereerst is het belangrijk dat je niet gaat twijfelen aan jezelf. Probeer niet onzeker te worden omdat je vriendinnen zo tegen je doen.

Als je niet begrijpt hoe het komt dat je vriendinnen zich zo gedragen, dan kun je misschien je vriendinnen een keer uitnodigen bij jou thuis. Zo kun je de situatie rustig bespreken. Als je dat niet doet kom je er nooit achter of er iets aan de hand is. Misschien is er in het verleden iets gebeurd en heb jij (onbewust) je vriendinnen een keer gekwetst. Het is goed om er met z’n drieën een keer over te praten. Je vriendinnen zeggen dat ze jou missen en dit zeggen ze niet voor niets. Waarschijnlijk valt het dus allemaal wel mee en is het nog wel op te lossen.

Het kan ook andersom zijn. Misschien is er volgens hen niets aan de hand, maar denken ze dat jij geen zin hebt om met ze af te spreken.

Je kunt ook voorstellen om iets af te spreken. Zo kom je erachter of je vriendinnen nog met je willen afspreken. Als ze direct afzeggen is het duidelijk dat ze niet willen en dat er iets aan de hand is. Maar misschien vinden ze het juist leuk dat je ze vraagt en willen ze graag met je afspreken.

Het kan natuurlijk zijn dat jij en je vriendinnen uit elkaar gegroeid zijn. Dat is jammer, maar als je op de middelbare school zit veranderen dingen nu eenmaal. Je leert andere mensen kennen en krijgt andere interesses. Vriendschappen komen en gaan.

Als het niet meer klikt tussen jullie, is het tijd om andere vriendinnen te zoeken. Probeer eens contact te maken met andere meiden. Misschien heb je in je klas wel leuke meiden waar je eens mee kunt afspreken. Als je merkt dat zij beter bij jou passen houd je daar misschien wel een goede vriendschap aan over.

Liefs,

Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀