Beauty

De eerste keer je haar verven

Veel meiden vinden het leuk om regelmatig te veranderen van haarkleur. In de zomer gaan we voor speelse blonde highlights en in de winter verven we ons haar liever wat donkerder. Bij de kapper betaal je al gauw meer dan dertig euro voor het verven van je haar. Met deze tips kun je het prima zelf doen en weet je zeker het niet mislukt.

De juiste kleur
Je haar verven begint met het uitkiezen van de juiste haarkleur. Niet alle haarkleuren staan je even goed. Het is belangrijk om goed te kijken welke huidskleur je hebt. Er is een verschil in koele en warme kleuren. Voordat je besluit je haar te verven is het belangrijk om te weten of jij een warm of een koel kleurentype bent. In dit artikel zie je welk kleurtype jij bent.

Zomertype: Ga voor platina blonde highlights, dit laat jouw haarkleur helemaal opleven. Ook highlights die iets donkerder zijn dan jouw haar laten jouw haarkleur opleven. Asblond, asbruin en platinablond passen bij jouw huidskleur. Als je graag een rode coupe wil kies dan voor bordeaux of paars. Koper en goudblond kun je beter vermijden.

Herfsttype: Warme rode kopertinten staan jou goed. Ga voor goudbruin, koperachtige kleuren of voor kastanje. Als je graag licht haar wil kun je het beste voor goudblond gaan. Asblonde kleuren kun je beter vermijden. Ook blonde highlights zijn niets voor jou. Blonde highlights staan onnatuurlijk bij jou en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wintertype: De meeste wintertypes hebben al een prachtige haarkleur van zichzelf. Wil je toch eens iets anders, kies dan voor aubergine en mahonie kleuren. Probeer niet te veel af te wijken van je natuurlijke kleur. Als je helemaal iets anders wil, kies dan astinten en vooral geen goudtinten. 

Lentetype: Kies vooral warme kleuren. Ideale kleuren voor jou zijn goudblond, honingblond, goudbruin, koper of aardbeiblond. Warme lichte tinten passen goed bij jou. Voor jou geldt: als het maar niet donker is. 


Bron

Pas op voor vlekken
Als je haarverf op je kleding komt gaat het er niet meer uit. Zorg dus dat je oude kleding en handdoeken gebruikt. Ook als haarverf op je huid komt gaat het er moeilijk af. Smeer je haargrens in met vaseline om vlekken op je voorhoofd te voorkomen. Er zitten vaak ook handschoenen in het doosje, vergeet ze niet te gebruiken. 

Verander niet te veel van kleur
Als je platinablond haar hebt en je wil het graag donkerbruin verven, dan kun je dat beter zelf niet proberen. Wijk niet meer dan twee tinten af van je eigen haarkleur. Zo kan er weinig misgaan en kun je redelijk goed inschatten hoe het resultaat zal zijn. 

Koop genoeg verf
Als je lang haar hebt, dan heb je minstens twee pakjes haarverf nodig. Verdeel het eerste pakje vooral aan de boven- en zijkant en gebruik het tweede pakje voor de lengte. Als je haar lang is lukt het vaak niet om dit zelf te doen. Laat iemand anders je haar verven zodat je zeker weet dat alle haren zijn geverfd. 

Verzorg je haar goed
Verven is niet goed voor je haar, dus het is belangrijk om je haar goed te verzorgen. Gebruik het zakje conditioner dat bij de haarverf zit. Dit verzorgt je haar goed en zorgt ervoor dat je haar makkelijker doorkambaar is. Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar extra te verzorgen als je het hebt geverfd. Ook kun je beter niet iedere dag je haar föhnen of stijlen als je het hebt geverfd. Je haar kan er zelfs door afbreken.

Shampoo
Shampoo vervaagt je haarkleur. Je kunt dus het beste je haar zo min mogelijk wassen. Gebruik geen anti-roos shampoo als jij je haar hebt geverfd, hierdoor vervaagt de kleur sneller. 

Verf jij je haar wel eens?

Bron: Schwarzkopf, Instyle