Lifestyle

De leukste plekjes van New York

New York staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden. Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Central park en noem ze allemaal maar op. Het is dan ook niet voor niks dat je geadviseerd wordt alles te plannen voor je naar New York gaat. Maar kun je je ook voorstellen dat daar mensen hun leven hebben en dat ze elke dag langs de skyline lopen en dat ze het Vrijheidsbeeld misschien wel twee keer per dag zien? Ik -Laura- ga me een half jaar verplaatsen in deze positie. Ik ga stagelopen in New York bij een modern PR-bureau in hartje Manhattan. Tijdens dit avontuur ga ik mijn ervaringen delen met jullie.

Mijn eerste weken in New York zitten er ondertussen op. Ik merk nu ook dat ik al een échte New Yorker begin te worden. Haastend over de straten, door rood lopen terwijl je een auto aan ziet komen en je behoorlijk irriteren aan toeristen die je op de een of andere manier altijd voor de voet lopen. Ook begin ik steeds meer andere tentjes te ontdekken in plaats van Starbucks (waar het overstroomt met toeristen). Een van die plekjes is Fika. Een koffietentje waar ze, naar mijn mening, lekkerdere koffie hebben en ze verkopen ook heel veel lekkere dingetjes die je erbij kunt nemen. Ze zijn namelijk ook gespecialiseerd in chocola (dit moet je wel overhalen toch?).  


De lekkere bonbons van Fika zijn een genot bij je koffie


Ik ben echt verliefd op de cappuccino hier, helaas te duur om elke dag te kopen

Wil je nu echt lunchen als een local? Ga dan naar Park Avenue (South). Dit is een echte werkstraat waar veel bedrijven zitten. Iedereen gaat hier rond lunchtijd eten halen. Vaak eten ze dit achter hun computer op. Want ja, tijd is geld. Daarom zijn er vaak maar een beperkt aantal stoelen en tafels aanwezig bij een lunchtentje. Maar het is natuurlijk ook leuk om het mee te nemen en in een parkje op te eten. Bij Spreads hebben ze heerlijke smoothies, broodjes en zoetigheden. Ook lekker om te lunchen is Le Pain Quotidien. Maar dit is dan weer wat bekender bij toeristen.


De Tuna Melt. Een heerlijke geroosterde boterham met kaas, tonijn en asperges. 


Dit is dé chocolade sinaasappel muffin. Eén van de vele specialiteiten

Ik werk vijf dagen van 9 uur tot 6 uur. Dit is exclusief de evenementen die we voor klanten organiseren. Het is behoorlijk stressvol en druk doordeweeks. Voor elke New Yorker geldt dat ze leven om te werken. Niet gek dat de helft van de mensen in de metro slaapt aan het eind van de dag. In het weekend willen we dan ook rustig aan doen. In de zomer is een goede oplossing Governors Island. Een eiland op ongeveer 5 minuten van Manhattan. Je kunt hier goed tot rust komen, lekker eten en je hebt een prachtig uitzicht. Ook worden er soms evenementen georganiseerd. Een bezoekje aan dit eiland is het vooral waard als je lekker een middag rustig aan wilt doen. Mocht je een drukke tijdsplanning hebben en bang zijn dat je te weinig ziet zou ik dit eiland toch overslaan.  


Hangmatten waar je lekker in kunt ontspannen. Het is hier zo rustig dat je moeite moet doen om niet in slaap te vallen.


Kokosnootwater uit een echte kokosnoot neemt je even mee naar een andere plek, echt een vakantiegevoel.

Het leven is behoorlijk duur in New York. Ik struin dan ook alle markten langs op zoek naar goedkope groente en andere boodschappen. Greenmarkets zijn in New York op veel plekken te vinden. Ik ga vaak naar de greenmarket in Prospect Park omdat dit dichtbij huis is. Ze verkopen hier veel verschillende groente en fruitsoorten tegen een goede prijs. Je mag ook alles proeven zodat je altijd de goede kiest. Aan de drukte op de verschillende markten is te zien dat veel local New Yorkers dit doen omdat het echt veel kan schelen. Het is ook een gezellig uitje met het gezin of gewoon lekker om dit op je vrije ochtend te doen. Mocht je nu zelf naar New York gaan en graag markten bezoeken raad ik je aan om dit doordeweeks te doen. Op zaterdag en zondag kan het zo druk zijn dat je niet eens loopt maar gewoon stilstaat.  


Tomaten in verschillende smaken. Wat zijn ze groot hier die tomaten!


Er is zoveel keuze dat het soms moeilijk is om een keuze te maken.

Als je in de zomer met een wat grotere groep naar New York komt is het erg leuk om te BBQen bij de Brooklyn Bridge. De echte locals organiseren hier ieder weekend familiefeestjes. Er staan vaste BBQ’s waar je gewoon je eten op kunt bereiden. Met een uitzicht over de skyline is dit zeker de moeite waard om te doen. Hoe leuk is het om eens je eigen eten te bereiden in plaats van elke keer naar een restaurant te gaan? Het is ook nog een goedkope manier om te eten in New York.  


De echte locals aan het barbecuen. Aan eten was bij deze groep geen tekort.


Een prachtig uitzicht met lekker eten is toch voor iedereen een goed idee?

Nog een zomerideetje voor volgend jaar is de West Indian Day Parade in Brooklyn. Het is een hele lange parade waar heel veel locals en toeristen op afkomen. In het begin van de parade lopen er vooral mensen van de overheid langs in verband met aankomende verkiezingen. Daarna breekt het feest los. Grote wagens met muziek, dansende vrouwen en vooral heel veel gezelligheid. Ze zien het hier als een soort carnavalparade maar het is wel met een behoorlijke twist. Naast de optocht staan allemaal tentjes met locals en bedrijven die eten en drinken verkopen. Het is leuk om bij de locals lekker eten te kopen. Zo proef je echt de stijl van de parade.  


Een wagen met veel muziek en dansen de vrouwen. Oh ja, niemand die zich hier schaamt voor haar lichaam.


Zelfs de muziekacts voeren een dansje uit.

Heb jij nog vragen over hoe een echte local New Yorker leeft?  

Pin je inspiratie in Pinbook