Lifestyle

16 redenen waarom IKEA je relatie op de proef stelt

Een relatie hebben is leuk en de IKEA vinden wij ook leuk! Er komt zo'n moment in je leven dat je besluit te gaan samenwonen en dus samen in de IKEA belandt… Dit is een hele opgave en geloof ons, je hebt elkaar nog nooit zo goed leren kennen als in dat IKEA uurtje. 😉 Als je deze relatie challenge gehaald hebt, kun je natuurlijk juichend de draaideur uitlopen! Girlscene vertelt je 16 redenen waarom IKEA jouw relatie op de proef stelt. Lees snel verder.


Met volle overtuiging gaan jullie samen naar IKEA. Hurray! Stiekem heb jij je hier al de hele week op verheugd en je boyfriend misschien ook wel. Natuurlijk kun je ook samen naar de IKEA gaan als je elkaar bijvoorbeeld helpt met verhuizen naar een leuke studentenkamer.

Enfin, eenmaal in IKEA kom je elkaar tegen. Of je bent verdwaald, dat kan natuurlijk ook :-). Deze 16 redenen bevestigen dat samen met je geliefde naar de IKEA gaan een hele challenge is.

1. De winkel is zo groot en lijkt op een doolhof dat nooit eindigt. Je zal samen verdwalen of de juiste afdeling niet vinden. Plan dus drie dagen in! Nee grapje, maar in een uurtje ga je niet alles vinden.

2. Het eten bij IKEA is goedkoop en erg verleidelijk… Eén van jullie zou hier aan toegeven. Hier komen met die Zweedse gehaktballen!

3. IKEA staat ergens bovenaan de lijst van winkels waar je onnodige spullen toch koopt… Hier zullen natuurlijk leuke discussies over ontstaan. Deze appelsnijder is echt veel handiger en kost maar 3 euro.

4. De gordijnen die je wel kon betalen, stonden helaas boven het verkeerde prijskaartje. Iemand zal teleurgesteld raken. 

5. Eén van jullie dwaalt af naar de demonstratie kamers en test bedden/banken/stoelen/televisie in plaats van te helpen.

6. Niemand helpt je bij het inladen van je winkelkarretje. Dit betekent dat je jouw spierballen gaat gebruiken en hierbij belachelijke gezichten trekt. Je schaamte wordt op de proef gesteld.

7. De wachtrij voor de kassa zou ongeveer starten bij de ingang. Jullie raken natuuuuurlijk allebei ongeduldig en geïrriteerd.

8. Als je wel met de auto bent is parkeren en inladen nog erger dan wachten in de rij voor de Efteling. Je test hierbij ook elkaars coördinatie.

9. Poeh, ein-de-lijk thuis! Dan komt de monteerfase, natuurlijk ontbreken belangrijke onderdelen en schroeven. Schat, je hebt die ene plank toch wel uit schap E10 gepakt? Zwijgen is hier raadzaam. 

10. In de handleiding staan alleen maar plaatjes en geen woorden. Je intelligentie zal je maar in de steek laten…

11. Het enige plaatje dat je begrijpt is de cartoon van het mannetje met de telefoon is zijn hand. Aaaah, je kunt dus bellen voor hulp :-).

12. De boormachine komt niet overeen met de schroeven. #Fail. Op elke mogelijke manier proberen jullie toch het kastje in elkaar te zetten.

13. Alles wat je in elkaar zet ziet er toch anders uit dan je had gehoopt, maar dat is niet zo gek als je de onderkant aan de zijkant hebt gemonteerd. Terug naar start dus!

14. Je vriend voelt de druk en stress tijdens het monteren, want jij hangt er als een aasgier boven. Stiekem denk je dat je het beter weet! 

15. Met twee linkerhanden raakt er altijd wel iemand gewond.

16. Vele handen maken licht werk! Als je samen de meubels hebt gedragen en gemonteerd, dan zal dit als een enorme opluchting en overwinning voelen.

Welke punten komen jou bekend voor?

Pin je IKEA inspiratie in Pinbook