Health

Met déze tips voorkom jij dat de griep jou ook te pakken krijgt

de-griep

De -r zit weer in de maand. Dit betekent dat het weer tijd is om keelsnoepjes, tissues, neusspray en andere middeltjes tegen de griep in te slaan. Zoals altijd is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Met déze tips voorkom jij dat de griep jou te pakken zal krijgen! 

1. Voldoende slaap

Om deze herfst- en winterperiode door te komen zonder griepjes moet je ervoor zorgen dat je genoeg rust pakt. De beste manier om dit te doen is genoeg slapen! Dat laat je jezelf geen twee keer zeggen toch? Genoeg slapen is over het algemeen heel belangrijk voor je gezondheid. Het zorgt voor een hogere weerstand waardoor je lichaam genoeg energie heeft om virussen en bacteriën te bestrijden. Kortom is slapen niet alleen om ‘s ochtends een keer zonder wallen wakker te worden, maar ook om de griep te voorkomen.

2. Vitamines

Het codewoord om de griep te voorkomen is vitamine. We snappen dat niet iedereen in staat is hun volledige eetpatroon om te gooien. Wanneer je door middel van je dagelijkse maaltijden niet genoeg vitamines binnenkrijgt kun je er ook voor kiezen extra voedingssupplementen te slikken. Overdrijf ook niet. Je lichaam heeft niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid nodig. Te veel vitamines verlaten je lichaam weer zonder enige invloed op je uit te oefenen en dat is zonde!

3. Was je handen

Je zit de hele dag overal met je handen aan. Een toetsenbord, toilet of het openbaar vervoer zijn grote bronnen van bacteriën. Normaal gesproken ben je wel bestand tegen bacteriën, maar als je een verminderde weerstand hebt, word je er ziek van. Zorg dus dat je regelmatig je handen wast. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk en snel om een flesje desinfecterende handgel in je tas te doen. Zo kun je regelmatig de bacteriën op je handen doden en word je dus minder snel ziek.

4. Frisse lucht

Ventileer goed. In een afgesloten ruimte is de kans veel groter dat ziektekiemen zich vermenigvuldigen. Ook is het belangrijk om de verwarming niet te hoog te zetten. Warme ruimtes zijn ideaal voor ziekteverwekkers om zich te vermenigvuldigen. In plaats van de verwarming hoger te zetten is het beter voor je om je op de lage temperaturen te kleden. Is ook nog eens beter voor de portemonnee met die hoge gasprijzen.

Lees ook:
Met deze handige trucjes ben je supersnel van je verkoudheid af

5. Is het al te laat?

Pfff, de griep heeft je al te pakken gekregen. Voor jou van belang om de griep zo snel mogelijk te verslaan. Gelukkig kan dat, want met deze handige tips ben je super snel van je verkoudheid af! Deze tips laten de griep niet magisch verdwijnen, maar maken de snotter periode hopelijk een stuk draaglijker en wie weet ook een stuk korter.

Beeld: pinterest

Must reads 👀