Lifestyle

Zo combineer je liefde & vriendinnen

Oehhhh je hebt een nieuwe lover aan de haak geslagen… Je bent tot over je oren verliefd en stiekem wil je elke dag, minuut, seconde, milliseconde bij hem zijn. Maar je hebt naast je nieuwe vlam natuurlijk ook nog sociale verplichtingen als je vriendinnen, familie en vrienden. Hmm lastig, want hoe combineer je vriendschap en liefde? Girlscene helpt je een handje!

Het is natuurlijk super leuk om verliefd te worden. Samen met de jongen van je dromen afspreken is leuk en spannend. Als het allemaal goed gaat ontstaat er misschien wel een relatie. In het begin ben je smoorverliefd en vind je alles leuk aan je nieuwe vriendje. Hij draagt mooie kleding, heeft een leuke lach en is super lief voor je. Echt alles is leuk aan je nieuwe lover! 

Als je eenmaal een relatie hebt is het natuurlijk niet de bedoeling dat je niet meer naar je vriendinnen omkijkt. Toch kan dit jou overkomen. Veel meiden doen dit onbewust. Als je helemaal in de wolken bent, denk je vaak niet na over dat soort dingen. Je bent helemaal in love en alleen nog maar bezig met je nieuwe vriendje.

Toch ken jij je vriendje nog maar kort, dus je weet nooit of je relatie lang zal standhouden. Het kan zijn dat het zo weer voorbij is. Met vriendschap is dit anders. Je kent je vriendinnen waarschijnlijk al jaren, dus het zou veel vervelender zijn als jullie vriendschap verloren gaat door een tijdelijke liefde.

Ook als je relatie wel succesvol is, dan is het belangrijk om je vriendschap te onderhouden. Als je een relatie hebt betekent dat niet dat je alles met je vriendje doet. Er zijn ook dingen die je liever met je vriendinnen doet. Een vriendje kan je vriendinnen zeker niet vervangen.

Vriendinnen staan altijd voor elkaar klaar en niet alleen wanneer het jou uitkomt. Je vriendinnen zullen het ook zeker niet waarderen dat je weer bij ze aanklopt als het uit is met je vriendje. Ze zullen echt wel begrijpen dat je graag tijd doorbrengt met je nieuwe vriendje, maar je vriendinnen zijn minstens zo belangrijk. Vergeet ze niet en maak tijd voor ze.

Girlscene geeft tips om je relatie met je vriendinnen te combineren:

– Plan een vaste avond met je vriendje om samen iets leuks te doen. Zo weten jullie zeker dat jullie elkaar minstens één keer per week zien. Op andere avonden kun je dan iets anders afspreken zonder dat je bang hoeft te zijn dat jij je vriendje de hele week niet ziet.

– Als je met je vriendinnen hebt afgesproken is het niet de bedoeling dat je afzegt als je vriendje vraagt of je met hem naar de bioscoop gaat. Andersom is dat natuurlijk ook niet de bedoeling. 

– Maak je vriendje en vriendinnen duidelijk dat je met allebei graag contact wil houden. Je vriendinnen hebben echt wel begrip voor je als je soms op zaterdagavond bij je vriendje bent. Dat geldt natuurlijk ook voor je vriendje. Hij moet accepteren dat je ook vriendinnen hebt waar je mee wil afspreken. En als hij dat niet begrijpt, dan hij is misschien toch niet 'the one'. Daarnaast is het ook belangrijk dat ieder z'n eigen leven leeft en heeft. Dit is dé key voor een gezonde relatie!

– Het is ook leuk om samen met je vriendje en vriendinnen iets af te spreken. Vooral als je vriendinnen ook een vriendje hebben, is het leuk dat ze hem ook meenemen. Twee vliegen in één klap!

– Heeft je vriendje een vaste avond voor sport of werk? Spreek die avond met je vriendinnen af. Zo kun jij je vriendinnen zien zonder dat je daarvoor je vriendje hoeft af te zeggen.

Hetzelfde gelt natuurlijk ook voor je vriendinnen. Als je denkt dat één van je vriendinnen je vergeet, zeg er dan iets van! Het is belangrijk je vriendschap te koesteren en tijd voor elkaar vrij te maken. Het is natuurlijk zonde als je vriendschap verloren gaat doordat er een (potentiële) boyfriend in het spel is.

Heb jij wel eens meegemaakt dat je jouw vriendinnen vergat doordat je een vriendje had? Heb jij nog een tip? 

Pin je inspiratie in Pinbook