Lifestyle

Interieur inspiratie: Amsterdam Fashion Week 2014

De perfecte combinatie: mode en interieur! Hoewel je je in eerste instantie misschien afvraagt wat die twee nou met elkaar te maken hebben, zie je als je goed kijkt veel overeenkomsten tussen de nieuwe collectie op de catwalk en de nieuwste trends op het gebied van interieur. Zo was de Fashion Week 2014 in Amsterdam dé plek om ideeën op te doen voor het komende seizoen.

Ook Westwing bracht een bezoek aan de Amsterdam International Fashion Week 2014, en inspireerde ons om deze trends door te trekken naar het interieur. Een goed ingericht huis is immers net zo belangrijk als een perfect afgestemde garderobe! Of je nu houdt van simpele, basic items, of juist fan bent van kleuren en patronen: het was allemaal terug te vinden op de catwalk! 

Dat onze Scandinavische Noorderburen bekend staan om hun goede kledingstijl, wist je misschien al langer. Wie denkt altijd op de mode vooruit te lopen, moet maar eens een bezoekje brengen aan Oslo of Kopenhagen: je zal zien dat er nog heel wat af te kijken valt! Ook op het gebied van interieur laten we ons graag leiden door de Scandinavische stijl. Deze kenmerkt zich door eenvoud, strak design en het gebruik van natuurlijke materialen. Trek dit door naar de mode en je krijgt, voilà: basic! Een mooie blouse van goede kwaliteit, een nette pantalon en zwarte leren laarsjes.

Ook de kleur wit is weer helemaal terug, zowel voor in je kast als voor in je huis: less is more! Wit zorgt voor rust en eenvoud. Zorg er wel voor dat het schoon en smetteloos is, erg belangrijk wanneer je gebruik maakt van deze kleur.

Hou je juist van felle kleuren, gekke patronen en variërende vormen? Ook dat komt dit seizoen terug! Oefen alvast met je dip-dye technieken, zodat je zowel een kussen als een T-shirt weet om te toveren tot een stylish item. Het leuke aan deze trend is dat alles kan, de kleuren hoeven niet op elkaar af gestemd te worden en je hoeft alleen maar af te gaan op je eigen gevoel! 

Welke stijl spreekt jou het meest aan? Ga je ook op Westwing kijken voor nieuwe (woon) items? 

Must reads 👀