News

Wow: dit is de dikste kat die je ooit gezien hebt

Toen mensen een kat vonden langs de kant van de weg, wisten ze niet wat ze zagen. Het was geen normale kat, maar eentje die iets meer kilo's aan zijn lichaam had. King Leo is de dikste kat die je ooit hebt gezien met een gewicht van 10,5 kilo. Maar niet voor lang, want het dier staat nu op de loopband om een gezond gewicht te bereiken. 


Bron

King Leo was gevonden langs de weg in Nashville, Tennessee. De mensen die hem vonden konden hem maar net meekrijgen, want eenmaal bij een dierenarts aangekomen kwamen ze tot de ontdekking dat hij maar liefst 10,5 kilo weegt! Even ter vergelijking: dat is net zo veel als een zware bowlingbal. Maar er was nog meer aan de hand, zijn lange haren zaten helemaal in de klit. 

De 10-jarige kat werd opgevangen in Cat Shoppe Rescue waarna hij geadopteerd werd door LaTisha Lampley die hem had verzorgd in een dierenopvang. Zijn nieuwe baasje doet er alles aan om hem weer een gezonde kat te laten worden. Ze schoor zijn haren af -wat al bijna een kilo scheelde- en heeft nu een loopband in huis gehaald zodat hij elke dag genoeg beweging krijgt. 

That's right, een kat op de loopband! Volgens LaTisha vindt King Leo het super leuk om op de loopband te staan: "Toen ik hem voor het eerst op de loopband zette, begon hij meteen te lopen. Alsof hij dit al jaren doet! Ik was onder de indruk."

Hoewel King Leo waarschijnlijk is mishandeld voordat hij was gevonden, lijkt hij niet getraumatiseerd te zijn. "King Leo is een geweldige, lieve kat en hij is dol op spelen. Hij vindt het ook heerlijk als zijn buik geaaid wordt", aldus baasje LaTisha. 

Als je wil zien hoe King Leo vooruitgaat kun je terecht op zijn Facebookpagina


Bron: Facebook


Bron


Bron

Heb jij ooit zo'n kat gezien als King Leo? Wat vind je ervan dat hij op de loopband staat? 

Bron: dailymail, metro.co.uk

Must reads 👀