Lifestyle

Zo tover je je Ikea items om tot designer items!

Bijna iedereen heeft wel een IKEA-meubel in huis staan. Meubels bij IKEA zijn goedkoop en vaak zit er wel iets leuks tussen. Ideaal als je je slaapkamer een make-over geeft of voor als je op kamers gaat. Wel zijn alle meubels bijna direct te herkennen aan hun IKEA-uitstraling en dat is wat minder leuk. Door wat kleine aanpassingen te doen geef je je meubel meteen een persoonlijke touch. Lees snel verder voor briljante IKEA hacks.

Van het beplakken van meubels met tape tot het compleet veranderen van meubels. Er zijn 1001 manieren om je Ikea-meubel te pimpen. We hebben de mooiste hacks voor je op een rijtje gezet. Met wat aanpassingen zijn deze meubels nauwelijks te herkennen als een IKEA-meubel. 

Je kent de Expedit-kast waarschijnlijk wel. De handige kast met vierkante vakken is in veel studentenkamers en slaapkamers te vinden. De kast kun je bijvoorbeeld prima gebruiken om je slaapkamer te verdelen. Maar je kunt de kast natuurlijk ook op een hele andere manier gebruiken, bijvoorbeeld om op te zitten.  

Bron

Bron  

Dan het beroemde Lack tafeltje. Voor vijf euro heb je er al een. Beplak bijvoorbeeld de randen van het tafeltje met studs of maak chique details op de hoeken van het tafeltje. Niemand zal denken dat jouw tafel maar vijf euro heeft gekost bij IKEA. 

Kijk hier hoe je dit tafeltje zelf kunt maken.

Bron

De Rast van IKEA is ook goed verkocht item. Voor 25 euro heb je al een Rast. Het hout is nog onbewerkt dus de kast is ideaal om helemaal los te gaan met verf, stickers en leuke deurknopjes. Ga voor een cute witte kast of voor een stoerdere versie. Herken jij de Rast nog terug? 

BronBron

Ben je toch niet zo handig of heb je geen zin om je meubel volledig om te bouwen? Met deze eenvoudige tips wordt je kamer al een stuk leuker! 

– Beplak je meubels met tape. Dit kan bijna niet misgaan. Er bestaan leuke rolletjes tape in alle kleuren en printjes die je maar kunt bedenken. Wees creatief. Als je het na een tijdje niet meer mooi vindt is er ook geen paniek, verwijder de tape en je meubel is weer als nieuw.

– Vervang de deurknopjes. Bij Xenos zijn bijvoorbeeld hele leuke knopjes te koop voor weinig geld. Ook kunnen een paar andere pootjes onder je meubel een hele andere uitstraling geven.

– Combineer je IKEA-hack met meubels die niet van de IKEA komen. Niemand zal herkennen dat het eigenlijk gewoon een IKEA-meubel is.

– Op deze website kun je meubelstickers bestellen speciaal voor je IKEA-kast. Met deze simpele aanpassing kun jij je eigen IKEA-kast eenvoudig een persoonlijke touch geven.

– Doe inspiratie op via Pinterest. Via Pinterest vind je de mooiste hacks. Van veel meubels herken je niet eens dat ze gehackt zijn. Het had ook een designer item kunnen zijn. Van Do It Yourselfs voor beginners tot hacks voor echte pro's, je kunt het allemaal vinden op Pinterest.

– Er bestaat zelfs een website met IKEA hack ideeën. Heb je zin om je meubels te pimpen of wil je nog meer inspiratie opdoen? Kijk op www.ikeahackers.net

BronBron

BronBron

 

Welke hack is jouw favoriet? Heb jij je IKEA-meubels wel eens gepimpt?  

Must reads 👀