News

Dit is de iPhone 6 & iPhone 6 Plus!

Gisteren was de dag waar Apple fans naar uitkeken: hoogstwaarschijnlijk zouden de iPhone 6 en de iWatch gepresenteerd worden! Inmiddels is het duidelijk geworden dat Apple maar liefst met twee grotere iPhones komt, namelijk iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Goed nieuws voor meiden die hun zinnen hebben gezet op de allernieuwste iPhone, dus! Girlscene heeft alvast de eerste beelden en details voor je.

Op de Girlscene redactie zijn we allemaal verslaafd aan onze iPhones. Het verbaast je vast niet dat onze telefoon zo'n beetje aan onze hand gelijmd is. We know... Misschien is dat een béétje overdreven. Met het oog op het verlengen van onze telefoonabonnementen konden wij in ieder geval niet wachten totdat Apple de geruchten rondom de iPhone 6 zou bevestigen. En dat is gisteren gebeurd! Naast de iWatch (eigenlijk Apple Watch) komen er maar liefst twee nieuwe iPhones. 



iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Groter scherm
De iPhone 5(S) is al een stukje groter dan de voorganger iPhone 4(S). Gisteren werd bekend gemaakt dat iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zelfs groter worden dan de iPhone 5S. Niet alleen hebben de toestellen een groter scherm, ook het uiterlijk van de iPhone is vernieuwd. 


De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus worden dunner dan de iPhone 5S

Nieuwe modellen
Er komen dus twee nieuwe modellen: iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De iPhone 6 is de kleinste van de twee met een scherm van 4,7 inch. Bovendien wordt deze versie dunner dan de huidige iPhones, namelijk 6,9 millimeter dik in tegenstelling tot 7,6 millimeter van de iPhone 5S. Het scherm van de iPhone 6 Plus is 5,5 inch en is 7,1 millimeter dik (of dun, hoe je het ook bekijkt!).

Display, camera en accuduur
De geruchten over het onbreekbare scherm zijn in werkelijkheid iets anders. Eerder schreef Girlscene – hier – namelijk over saffierglas, maar Apple noemt het ion-versterkt glas. Verder verplaatst de aan/uit knop naar de zijkant van de telefoon in plaats van aan de bovenkant. Dit heeft te maken met de grootte van de telefoons. En voor al onze selfie liefhebbers is er ook goed nieuws, want de nieuwste iPhones maken betere foto's door de optische beeldstabilisatie. In Jip en Janneke taal betekent dat foto's van betere kwaliteit zijn als er weinig licht is of als de hand trilt tijdens het maken van de foto. Daarnaast stelt de camera sneller scherp en kun je sneller foto's na elkaar maken. We like! Nog beter is dat de accuduur iets langer meegaat dan de iPhone 5S. In plaats van 10 uur browsen moet het mogelijk zijn om 11 uur te browsen op één acculading.

Apple Pay
Ook niet onbelangrijk is dat Aplle in de VS Apple Pay introduceert. Met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus kun je met je telefoon betalen! Het is nog niet bevestigd of betalen met de nfc-chip in de telefoon en je vingerafdruk ook mogelijk wordt in Nederland, maar wie weet in de toekomst?

Prijzen
Dan de prijzen. iPhone 6 is een stuk goedkoper dan de iPhone 6 Plus. We zetten alles even op een rijtje voor je:
iPhone 6 (16 GB) €699
iPhone 6 (64 GB) €799
iPhone 6 (128 GB) €899

iPhone 6 Plus (16 GB) €799
iPhone 6 Plus (64 GB) €899
iPhone 6 Plus (128 GB) €999

Tot zover het technieuws op deze woensdagochtend! 

Wat vind jij van de komst van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus? Wil jij de nieuwste iPhone aanschaffen?

Bron: NU

Must reads 👀