Lifestyle

16 redenen waarom we van ons huisdier houden

Yay, het is Dierendag! Daarom geven wij vandaag een ode aan onze huisdieren. Het is maar één keer per jaar Dierendag, dus we mogen ze vandaag wel even flink in het zonnetje zetten, toch? Eén van de vele redenen dat we van ons diertje houden is dat ze er altijd voor ons zijn, in welke omstandigheden dan ook. Lees snel verder voor de andere redenen. 

1. Huisdieren maken ons altijd blij. Als je alleen al denkt aan je fluffy kat of vrolijke hondje, dan krijg je meteen een glimlach op je gezicht. Hoe rot je je ook voelt, een knuffel van je dierenvriendje maakt alles weer goed.

2. Onze huisdieren maken ons niet alleen blij, maar ze maken ons ook aan het lachen. Als je kat weer eens iets heeft omgegooid of als je konijn een raar sprongetje maakt. Hilarisch! Enne… Er staan niet voor niks zoveel grappige dierenfilmpjes op internet ;-). 

3. Huisdieren verminderen stress. Misschien heb je dat niet per se door, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het aaien van een hond of kat (en vast ook van een knaagdier) stress vermindert. Nu weet je wat je moet doen als je weer eens door de bomen het bos niet meer ziet. 

4. Huisdieren zijn de beste troosters. Nee, dit is niet onderzocht, maar elke huisdierbezitter weet dat het waar is. Op de één of andere manier weten dieren altijd wanneer je verdrietig bent en doen er dan ook alles aan om je te troosten. Lief! 

5. Je hebt geen wekker meer nodig. Oké, je bent misschien niet altijd even blij met het geblaf van Bruno in de ochtend, maar aan de andere kant verslaap jij je nooit! 

6. Huisdieren zijn gezellig. Ze willen altijd bij je in de buurt zijn! 

7. Ook al kunnen ze niet terug praten, je kunt al je verhalen en problemen kwijt aan je huisdier. Ze blijven rustig zitten tot je uitgepraat bent. Niemand die je niet serieus neemt en niemand die het doorvertelt. 

Bron

8. We kunnen veel leren van onze huisdieren. Ja, echt! Huisdieren leven bijvoorbeeld in het nu en maken zich geen zorgen over het verleden of de toekomst. Live in the moment! 

9. Huisdieren nemen je zoals je bent. Ze zullen je nooit veroordelen, bekritiseren of je proberen te veranderen, voor jouw dier ben je goed zoals je bent. 

10. Huisdieren zijn dankbare wezens. Ze zijn al dolblij met een lekker snoepje of een schoon hok en dat laten ze graag aan je zien. 

11. Je kan lekker naar je huisdier staren als hij of zij aan het slapen is. Soooooo cute! 

12. Huisdieren zijn eigenlijk helemaal geen dieren, je ziet ze als een familielid en je weet wat ze zeggen: family first! 

13. Je bent nooit alleen omdat je huisdier er is.

14. Je weet dat jouw huisdier het allerleukste, mooiste en liefste dier van de wereld is. Daar kan geen ander dier aan tippen! 

15. Huisdieren geven je onvoorwaardelijke liefde. Voor jouw huisdier ben je altijd nummer één, er is niks dat dit kan veranderen. Maakt niet uit of je even je dag niet hebt of als je er een keer niet uitziet.

16. Eigenlijk hoeven we deze redenen helemaal niet op een rij te zetten. Je weet allang dat je super blij bent met jouw dier en dat ga je hem/haar vandaag flink duidelijk maken! 

Fijne Dierendag! Waarom hou jij zo veel van jouw huisdier?