Lifestyle

10x inspiratie om je crib een kleurboost geven

Het is mooi als je kamer een rustige uitstraling heeft. Je kamer is namelijk een plekje waar jij je helemaal op je gemak voelt en je even kan terugtrekken van de buitenwereld. Voor een positieve vibe kan een beetje kleur hier en daar veel goeds doen. Girlscene geeft 10 tips hoe jij je kamer een kleurboost geeft!

De meeste slaapkamers hebben een muur met bijvoorbeeld een grijze kleur. Aardetinten zijn natuurlijk hele veilige kleuren om te kiezen… Met deze crib transformaties stap je eventjes uit je comfortzone! 

1. Behang
Je kunt voor behang kiezen met een opvallend patroon. Het behang gebruik je maar op één muur in je kamer, anders wordt je kamer weer te druk. De overige muren houd je in een rustige kleur, dus de vertrouwde aardetinten of gewoon wit. 

2. Boeken
Weinig boeken hebben dezelfde kleur. Hiermee kun je spelen in je interieur. Stapel bijvoorbeeld een paar mooie boeken op een plankje op. Zoek hierbij wel boeken bij elkaar die onder dezelfde kleuren vallen. Bijvoorbeeld lichtroze, donker roze en rood. Plaats dit plankje aan een rustige muur en de kleuren zullen eruit springen. 

3. Kunst 
Zoek een mooie en grote statement poster in de kleuren die je mooi vindt. Hang deze op aan je rustige muur en de poster zal zorgen voor een leuke sfeer boost. Het is ook leuk om te kiezen voor een poster met metallic kleuren erin. Zilver en goud doen het namelijk ook echt goed in je rustige interieur. 


Bron

4. Natuur
Inspiratie vind je ook in de natuur. Bloemen doen het bijvoorbeeld erg goed. Kies voor bloemen in jouw lievelingskleur. Bloemen zijn natuurlijk best prijzig en gaan helaas niet zo lang mee. Je kunt ook op zoek gaan naar mooie nepperds. Je maakt je interieur wat stoerder door wat houten accenten eraan toe te voegen. Hout vind je in het bos, dus een gezellig boswandelingetje met je lover is geen slecht plan!

5. Meubel
Slechts één meubel in je kamer kan al de toon zetten. Naast al je rustige meubels kun je best één knal meubel in je kamer plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een kast met een gave print of een opvallende kleur. Zo krijgt je kamer net wat meer karakter. Je kunt natuurlijk ook een kastje in je kamer zelf een kleurtje geven.

6. Kleed
Naast de warmte die een kleed in je kamer kan geven, kan een kleed ook zeker zorgen voor een kleurboost. Je hoeft niet voor een extreem druk kleed te kiezen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kleed met één kleuraccent. Taupe en turquoise is bijvoorbeeld een mooie combinatie. 

7. Kussens
Kussens heb je in verschillende maten, materialen en kleuren. Met een paar kussentjes in een leuke kleur fleur jij je kamer gezellig op!

8. Textuur en materialen
Door voor variatie te kiezen in materialen en textuur geef je ook al een heel andere uitstraling aan je kamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een suède of leren kussen. Dit is wel prijzig, maar misschien kun je er eentje op de kop tikken. 


Bron

9. Humor
Af en toe moet je jezelf niet te serieus nemen. Je kunt bijvoorbeeld een gek item in je kamer plaatsen zoals een boeddha of een verentooi. 

10. Persoonlijke spulletjes
Verberg jij je tassen allemaal in de kast? Je hebt vast wel een tas in de kast liggen in een mooie kleur. Hang twee tassen die goed bij elkaar passen op aan de muur. Dit kun je natuurlijk elke keer weer veranderen als je een nieuwe tas hebt geshopt! Tevens zien jouw vriendinnen wat voor leuke smaak jij hebt. 

Hoe geef jij je kamer een nieuwe kleurboost? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀