Beauty

Verschillende manieren om mascara goed te verwijderen

Na een lange dag is er niks beter dan zo snel mogelijk in bed ploffen. Helaas is er altijd nog een klusje dat je eigenlijk niet mag overslaan en dat is het verwijderen van je make-up. We know, het is niet waar je op zit te wachten, vooral niet als je waterproof mascara draagt! Daarom delen we in dit artikel tips hoe je op verschillende manieren je mascara zo goed mogelijk kunt verwijderen.

Creative opende een topic op het forum waarin ze andere Girlscene lezeressen vroeg hoe zij mascara verwijderen van hun wimpers. Dit inspireerde de Girlscene redactie om eens dieper op dit onderwerp in te gaan! Het is namelijk belangrijk om voorzichtig met je wimpers om te gaan, omdat ze anders makkelijk uitvallen. En omdat we dat zonde vinden delen we onze tips om mascara op een goede maar milde manier eraf te halen. 

Omdat we niet dol zijn op (ruwe) reinigingsdoekjes zijn er alternatieve methodes om mascara netjes te verwijderen:
– cleanser voor het gezicht
– olie
– reinigingslotion voor ogen
– babyshampoo
– vaseline

Cleanser
We zijn gek op 3-in-1 cleansers, zoals die van Philosophy Purity Made Simple. Deze reiniger is speciaal voor het gezicht én de ogen, waardoor je dus bij de wastafel of onder de douche eenvoudig al je make-up in één keer verwijdert. Kijk, daar houden we van. De Philosophy Purity Made Simple 3-in-1 cleanser is mild voor de huid en irriteert de ogen niet. Bovendien haalt het de mascara er goed af als je het zachtjes over de wimpers wrijft.

Olie
Als er iets goed werkt om make-upresten van de huid te halen dan is het olie wel!  Een groot voordeel is natuurlijk dat olie goedkoop is om aan te schaffen en dat het zuinig in gebruik is. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid nodig van je olijf-, kokos- of castorolie om (waterproof) mascara van je wimpers te verwijderen. Gebruik daarna een cleanser of micellair water om de laatste restjes olie weg te krijgen. 

Reinigingslotion voor ogen
Heb je geen zin in gedoe met cleansers en olie? Dan koop je gewoon een kant-en-klare reinigingslotion voor ogen in de winkel. De varianten die voor de helft olie en voor de helft lotion of water zijn werken het beste voor mascara. Deze schud je goed door elkaar voordat je het op een wattenschijfje doet. Vervolgens leg je het wattenschijfje tot één minuut op de wimpers waarna de mascara makkelijk te verwijderen is. Simpel!

Babyshampoo
Huh, babyshampoo? Ja, babyshampoo is een manier om je mascara van je wimpers te halen. Let er dus wel op dat je babyshampoo gebruikt en geen gewone shampoo. Maak de huid nat en masseer een kleine hoeveelheid babyshampoo over je ogen. Verwijder vervolgens grondig met warm water en een doekje. 

Vaseline
Oud, maar goud. Bijna iedereen heeft wel een pot vaseline thuis staan, omdat je er simpelweg veel mee kunt doen. Het verbaast je vast niet dat je er dus ook mascara mee van je wimpers kunt halen. De makkelijkste manier om dat te doen is door een lik vaseline te pakken, dit op te warmen tussen je vingers om het vervolgens in de wimpers te masseren. Oh, dat doe je uiteraard met gesloten ogen. 😉 Haal het weg met een washandje en warm water. Reinig eventueel na met een reiniger of micellair water om de laatste restjes weg te halen.

Hoe haal jij je mascara van je wimpers af? 

Pin je beauty inspiratie in Pinbook