Lifestyle

Quality time met je vader

Veel meiden hebben een betere band met hun moeder dan met hun vader. Wanneer je bijvoorbeeld zin hebt in een shopsessie of je een probleem hebt ga je sneller naar je moeder. Toch is het hartstikke leuk om wat meer tijd door te brengen met je vader. Plan samen eens een dag om iets leuks te doen. Weet je niet goed wat je moet doen? Wij hebben tips voor je.

Het gaat er niet om dat je ver van huis gaat of dure activiteiten doet. Samen koken is bijvoorbeeld al een goede activiteit om de band met je vader te versterken. Kook samen een uitgebreid driegangenmenu. Bedenk samen wat je gaat koken en doe de boodschappen. Kook een maaltijd voor het hele gezin, zodat iedereen zo kan aanschuiven. Super leuk om te doen en het is ook nog eens een goede manier om beter te leren koken. 

Ontdek samen een andere stad. Er zijn vast steden waar je nog nooit bent geweest. Het is hartstikke leuk om eens naar een stad te gaan die je nog niet kent.  Met je moeder ga je waarschijnlijk alleen de stad in om te winkelen, maar het is ook leuk om een keer naar een stad te gaan om iets anders te doen. Bezoek met je vader een leuk museum, wandel door de stad en ga ergens iets drinken. Check op Girlscene de hotspots van Maastricht, Amsterdam en Leiden.

Zijn jij en je vader echte sportfans? Bezoek dan eens een sportwedstrijd. Ga bijvoorbeeld naar de voetbalwedstrijd van jullie favoriete club. Houden jullie er van om zelf actief te zijn? Kies dan voor een sportieve activiteit. Jullie kunnen samen een rondje gaan fietsen of hardlopen. Zijn jij en je vader echte waaghalzen?  Ga dan bijvoorbeeld abseilen, skydiven of raften en kom er achter of je vader wel zo stoer is als hij zelf dacht.

Waarschijnlijk ga je vaker winkelen met je moeder dan met je vader. Winkelen met je vader is heel anders dan met je moeder. Toch zal hij het zeker hartstikke leuk vinden om jou te verwennen. En voor jou is het natuurlijk ook nooit verkeerd om nieuwe kleding te shoppen. Ook is het leuk om samen een nieuwe outfit voor je vader uit te kiezen. Zo ziet je vader er voortaan altijd fashionable uit.

Misschien hebben jij en je vader wel dezelfde muzieksmaak of houden jullie van dezelfde soorten films. Bezoek dan samen een concert of ga samen naar de bioscoop. Ook is het heerlijk om een avond met z'n tweeën een filmavond te houden. Kies films uit die jullie beide leuk vinden, zorg voor popcorn en chillen maar!

Bron

Wil je wat langer doorbrengen met je vader? Maak dan samen een stedentrip of ga kamperen. Zo heb jij je vader een helemaal voor jezelf en hebben jullie alle tijd om leuke dingen te doen.

Het gaat er vooral om dat je samen tijd doorbrengt. Of je een avond samen op de bank hangt of een concert bezoekt maakt niet veel uit. Doe vooral iets wat jullie beide leuk vinden. Plan af en toe een activiteit met je vader, zo hebben jullie binnen no time een betere band! 

Wat doe jij het liefst met je vader?