Beauty

How to: Lobster braid

We love vlechten! Invlechten, de watervalvlecht en natuurlijk de fishtail! Renée weet op de redactie in een handomdraai iedereens haar om te toveren in prinsessenharen. De volgende vlecht is ook naar een zeedier vernoemd. Stappen we na de vertrouwde fishtail nu over naar de lobster braids? Wil jij weten hoe je deze kreeft vlechten maakt? Lees dan snel verder!

Het blijft ons verrassen hoeveel variatie er blijft komen in het vlechten van je haren. Vroeger waren we alleen bekend met invlechten en de klassieke Franse vlecht. Het is cool om te zien hoeveel je met je haren kunt doen. De variatie blijft zich uitbreiden, want de lobster braid is zojuist ontdekt. 

Je hebt twee soorten lobster braids. Beide vlechten zijn lastig in elkaar te zetten, maar bij de ene vlecht is het niet zo erg als hij er iets slordiger uitziet. Dus laten we met deze kreeft beginnen.

Lobster braid 1

De stijl van deze vlecht zit tussen een paardenstaart en een vlecht in. Het is bij deze vlecht niet zo erg als hij er rommelig uitziet. Met de twee plukken draai je op een bepaalde manier om elkaar heen. Dit doe je met een paar plukken haar, totdat je haar goed verdeeld is. 


Bron

Zoals je ziet is het misschien handig om er een extra handje hulp bij te vragen! En welke hand kun je hier beter voor vragen dan de hand van je beste vriendin? Heb je haar waarbij de vlecht er snel uit kan glijden? Dan is het handig om sommige plukken met de welbekende bobby pins vast te maken. 

Zit de vlecht helemaal fabulous zoals je wil? Spray er dan een overdosis haarlak op. Deze vlecht kun je eigenlijk dagelijks dragen, maar ook op een feestje zal jij de show stelen. 

Lobster braid 2

Deze lobster braid zorgt voor iets minder kramp in de handen. Zoals je ziet is het vlechtje een easy vlecht met drie plukken haar. Je maakt wederom weer een staart. Je kunt hiervoor kiezen om een plukje over te houden en deze om je elastiekje heen te wikkelen, zodat je deze niet meer ziet zitten. Deze pluk maak je achter je staart vast met een bobby pin.

Je begint gewoon met drie stroken haar. Je vlecht eerst gewoon één keer de drie stroken om elkaar heen. Vervolgens pak je elke keer aan de buitenkant van je staart een dun plukje haar en deze voeg je toe aan het vlechtje. 

Je gaat zo door totdat je aan het einde bent gekomen. Het einde kun je met een gewoon elastiekje of een doorzichtig elastiekje vastmaken. 

Aan de bovenkant kun je de vlecht wat hoger vastzetten met een bobbypin, zodat de vlecht mooier over je staart heen valt. Natuurlijk spuit je na het eindresultaat wederom haarlak in je haar.

In deze tutorial kun je goed stapsgewijs zien hoe je deze mooie vlecht maakt. 

Watch on YouTube

Ik heb binnenkort een diner en een bruiloft! Misschien dat ik deze kapsels wel draag op deze feestjes! Mocht het mij goed gelukt zijn, dan zal ik uiteraard het resultaat met jullie delen!

Gaat deze vlechten je net een stapje te ver? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de watervalvlecht of de vissengraatvlecht! Natuurlijk moet je hierbij niet vergeten: oefening baart kunst! 

En was jij al bekend met deze Lobster Braids? Ga je deze vlechten zelf ook proberen te maken?

Pin je inspiratie in Pinbook