Lifestyle

Girls Issues: Ik ben verliefd op een jongen van YouTube

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op een jongen van YouTube.

Hey meiden van Girlscene,

Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Al een poosje kijk ik YouTube video's van een jongen die echt heel leuk is. Ik ben verliefd op hem geworden. Het klinkt raar, omdat ik hem eigenlijk niet persoonlijk ken. Toch is het zo. Het probleem is dat ik hem dus niet ken en hij mij ook niet. Wel heb ik contact met hem gezocht. Ik ben begonnen met praten. In het begin praatte hij terug, maar later reageerde hij niet meer. Ik denk dat hij me als een fan ziet en dat is niet de bedoeling.

Ik woon in dezelfde omgeving als hem, maar ik ben hem nooit ergens tegen gekomen in real life. Daar baal ik van, want hij ziet me dus als iemand die hem via YouTube kent. De vraag is hoe kom ik in zijn leven zonder dat ik als stalker of fan over kom? Ik durf niet te vragen om zijn nummer of om af te spreken, omdat hij dan sowieso afhaakt. Ik wil graag dat we de kans krijgen om elkaar te ontmoeten, dat hij dan een mening over mij kan vormen als meisje, niet als fan. Het lijkt een onmogelijke weg om zijn vriendinnetje te kunnen worden. Ik weet ook dat het zou kunnen dat hij mij niet ziet staan. Dat kan ik ook accepteren. Hij moet dan wel eerst weten wie ik ben.

Soms wens ik dat ik bij hem kon zijn en dat we vrienden waren. Zodat we de kans zouden hebben dat we een relatie krijgen. Ik hoop heel erg dat jullie een tip voor mij hebben. Soms vraag ik me echt af waarom ik niet gewoon verliefd wordt op een buurjongen ofzo, dat zou het zo veel makkelijker maken…

Liefs,

Een verliefd meisje  

Bron

Lieve Anoniem,

Het is natuurlijk hartstikke leuk om verliefd te zijn. Maar we begrijpen zeker dat je er moeite mee hebt om op hem af te stappen. Je bent niet de enige die dit lastig vindt. Veel jonge meiden hebben hetzelfde probleem. In jouw geval is het al helemaal begrijpelijk want je hebt hem nog nooit in real life gezien.

Het is in ieder geval belangrijk dat je niet bang bent om afgewezen te worden. De enige manier om hier achter te komen is door toch een keer af te spreken. Als hij jou niet leuk vindt is dat voor jou erg jammer, maar het zou dan nooit een leuke relatie kunnen worden. De relatie moet van beide kanten komen. Ook kan het zijn dat hij al een relatie heeft. Dit is misschien voor jou niet leuk om te horen, maar je weet dan wel waar je aan toe bent.

We snappen dat het spannend is, maar probeer toch een berichtje te sturen dat je hem een leuke jongen vindt. Waarschijnlijk vindt hij het hartstikke leuk dat je het lef hebt om hem een berichtje te sturen.

Als je dit echt niet durft kun je misschien proberen in contact te komen met een van zijn vrienden als je dat minder eng vindt. Misschien kunnen zij jou helpen om een keer af te spreken. Ook jouw vriendinnen kunnen je misschien helpen met het sturen van een berichtje.

Het is lastig om toch een berichtje te sturen, maar als je graag met hem wil afspreken is dat de beste oplossing. Als hij je afwijst en niet met je wil afspreken is dat zeker jammer. Maar geen paniek, want er zijn nog genoeg leuke andere jongens!

Heel veel succes!

Liefs,

Girlscene