News

Fisher-Price haalt Zwarte Piet uit het assortiment

Nu Sinterklaas steeds dichterbij komt, is de Zwarte Pieten discussie weer aangewakkerd. Fisher-Price heeft een statement gemaakt door het Zwarte Piet figuurtje uit het assortiment te halen. Dit heeft de speelgoedfabrikant gedaan na klachten uit Nederland dat het poppetje racistisch zou zijn. Wat vind jij: terecht of belachelijk?  


Bron: Bol

Maakt Zwarte Piet deel uit van onze cultuur of is hij racistisch? Elk jaar wordt er flink gediscussieerd over deze vraag. Fisher-Price heeft deze week aangekondigd op Twitter dat ze het Zwarte Piet poppetje uit het assortiment gaan halen. De Amerikaanse speelgoedfabrikant heeft namelijk een speciale Sinterklaas-versie van de speelgoedserie Little People met daarin Sinterklaas, Zwarte Piet en paard Amerigo. Vanaf nu moet Sinterklaas het dus zonder zijn hulpje doen. 

Fisher-Price heeft deze beslissing gemaakt na klachten uit Nederland. Het Nederlandse Twitter-account Mad Mothers NL dat zich inzet tegen discriminatie, heeft een actie in gang gezet om het Zwarte Piet poppetje te boycotten. Fisher-Price heeft gehoor gegeven aan de klachten en reageerde met het nieuws dat Zwarte Piet niet meer geleverd wordt. Het zou echter kunnen dat Zwarte Piet nu nog in de winkels ligt, Fisher-Price kan alleen met zekerheid zeggen dat de poppetjes niet meer geproduceerd en verspreid worden. 

Wat vind jij ervan dat Fisher-Price het Zwarte Piet poppetje niet meer levert? Vind je het een terechte beslissing of vind je het belachelijk? 

Bron: metro, telegraaf