Beauty

Girlscene test: De Tuinen Groene Kleimasker

Je gezicht heeft veel te verduren… Je kunt deze huid namelijk niet zo goed beschermen als de huid van de rest van je lichaam, maar je gezicht wordt wel aan alles blootgesteld. Er zijn maar weinig mensen met een volledig gave huid. Het is daarom super belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Om je huid een reinigingboost te geven kun je groene klei gebruiken. Vivian vertelt alles over de werking van het Groene Kleimasker van De Tuinen!

Ook ik heb last van onzuiverheden. Helaas heb ik last van diepe poriën en af en toe kun je bij mij wel eens een zwart puntje spotten, oftewel een mee-etertje. Uitgepuberd ben ik helaas ook nog niet volledig, dus een puistje is af en toe ook aanwezig. Het is echt heel belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Groene klei is daar een goed middel voor! Als eerste zal ik jullie vertellen wat groene klei precies is. 

Groene klei is een 100% natuurlijk product. We like! Het reinigt, ontgift, verzorgt en verzacht je huid. Natuurlijk hebben wel meer verzorgingsproducten deze werking, maar groene klei pakt de onzuiverheden op een bijzondere manier aan. 

De klei zoekt de onreinheden in je huid op en klampt zich hier aan vast. Als de klei opdroogt zuigt hij letterlijk alles uit de huid wat er niet hoort te zitten. Ook worden er door dit proces dode huidcellen verwijderd. De nieuwe huidcellen worden hierdoor aangemaakt. Tevens stimuleert de pasta de doorbloeding en verhoogt het de elasticiteit van de huid. Mede dankzij talg kunnen er puistjes ontstaan, maar de groene klei zorgt er ook voor dat de talgproductie beter verloopt. En gelukkig voor mij pakt de klei ook mee-eters aan!

In groene klei zitten super veel mineralen. De klei is mede dankzij de mineralen groen van kleur. Als extra werkstof is er ook Tea Tree olie en lavendel olie toegevoegd. 

Je kunt de groene klei over het hele lichaam gebruiken en is voor elk huidtype geschikt. Ik heb hem alleen op mijn gezicht getest, omdat ik daar de meeste onzuiverheden heb. 

There we go!

Ik heb mijn huid eerst goed gereinigd met 70% pure alcohol. Zo weet je zeker dat je geen viezigheid meer op je gezicht hebt wat je mee kunt smeren in de klei. Vervolgens breng je de klei met een dik plakkaat aan. Zo is de werking optimaal. 

Formule & Aanbrengen
De klei ruikt heerlijk naar de natuur. De structuur is redelijk dik en compact, maar de klei smeert desondanks toch goed uit. 


 

Dekking
Je moet de klei inderdaad goed dik aanbrengen om je gezicht goed te bedekken. De klei droogt binnen no time dus het is ook belangrijk om het snel aan te brengen. Op de foto is de lichte groene kleur al opgedroogd. Mijn neus veranderde in een groen aardbeitje door de grove poriën. 🙂

Finish
Na 10 tot 15 minuten wachten kun je niet meer praten en voelt je huid mega strak aan! Hilarisch als je een goed gesprek probeert te voeren. De klei droogt helemaal op en begint een beetje te korrelen. Het is het beste om de klei met lauwwarm water eraf te halen. De klei gaat er gelukkig goed en snel af en je hoeft niet keihard te boenen. 

Na mijn Shrek masker er helemaal afgehaald te hebben was mijn gezicht een beetje rood, maar mijn gezicht voelde wel super fris aan. 

Prijs
De Tuinen Groene Klei masker, normaal: €12,99 en nu €6,49. Klik hier als je hem wil kopen!

Eindoordeel 
Ik ben happy met het masker! Mijn huid reageerde er goed op en werd super zacht. Het masker zorgt voor een babyhuidje effect. Ook vind ik de prijs goed bij het product passen, niet te duur als je het mij vraagt. Voor een goed en blijvend resultaat is het nodig om het masker twee keer in de week aan te brengen. Ik ben van plan hier mijn tijd voor in te plannen. Ik erger mij namelijk dood aan mijn mee-eters en als dit product dit kan verhelpen dan ben ik zeker een fan! 

Vivian: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  8/10

Was jij al bekend met groene klei?