Celebs

Zo was de Elite Model Look castingdag in Beek

De zoektocht naar de nieuwe Doutzen Kroes is in volle gang, afgelopen zondag werden er in het zuidelijke Beek nieuwe talenten ontdekt tijdens de castingdag van Elite Model Look. Meer dan 200 modellen in spé beleefden een super spannende dag. Helaas kon niet iedereen door… Benieuwd hoe deze dag is verlopen? En wil je weten wie de nieuwe presentatrice is van de volgende ronde(je kent haar vast wel!)? Lees snel verder! 

Castingdagen zijn zenuwslopend, dat gaan we niet ontkennen. Je moet je beste beentje -letterlijk!- voor zetten om een killer indruk te maken op de jury. Met deze tips van professionals heb je in ieder geval een voorsprong, maar er is alsnog grote concurrentie in de modellenwereld. Welke meiden zijn goed genoeg om door te gaan naar de volgende ronde van Elite Model Look?

Opening & eerste ronde
Afgelopen zondag stond Beek in het teken van beauty, fashion en de Elite Model Look casting. De burgemeester was zelfs aanwezig om de opening van de officiële opening te verzorgen! De presentatie was in handen van model, coach en presentatrice Gyzlene Kramer die de kandidaten verschillende vragen stelde en zorgde voor en regelrechte show. Zo liet ze zien hoe het er op de catwalk aan toe gaat. Daarna moesten de kandidaten het natuurlijk zelf proberen! De kandidaten betraden het podium voor hun eerste performance. Ze liepen over de catwalk zoals in een echte modeshow. Ter plekke werd bekend gemaakt wie door ging naar de volgende ronde, super spannend! 

Tweede ronde
De kandidaten die door waren naar de volgende ronde werden voorzien van een natural make-over door het team van Rob Peetoom, daarna kregen ze hun eerste fotoshoot. 

Elite crew
Verschillende Elite modellen kwamen in een Elite Model Look crew bus speciaal voor de gelegenheid naar Beek om te schitteren op de catwalk in kleding van s. Oliver en Castelijn Mode, waaronder Elite Model Look 2013 finalisten Nadine, Sidney, Jim en Marvin. Voor hen was het extra speciaal aangezien zij een jaar geleden zelf zenuwachtig in de rij stonden en nu als model voor Elite, terug zijn op de plek waar het allemaal begon.

Halve finalisten
Tijdens een laatste ronde werden er nog twee wildcards uitgedeeld. Deze kandidaten gingen op de valreep door naar de fotoshoot. Aan het einde van de dag vond de tweede ronde plaats waarbij de jury de halve finalisten bekend maakte. Uiteindelijk zijn er elf kandidaten uit Beek die samen met de halve finalisten van andere castingdagen op 5 oktober strijden om een plek in de finale op 15 oktober in de Amsterdamse Beurs van Berlage. 

Kandidaten
Maar wie waren er dan kandidaat voor de castingdag van Elite Model Look? Eentje hiervan is Julia van 15 jaar. Ze komt uit Maastricht en is ook naar Beek afgereisd voor de casting. Ze heeft in het verleden wel eens fotoshoots gedaan, maar vandaag was haar allereerste keer op de catwalk. Verder vindt ze dat een goede persoonlijkheid en een mooie uitstraling essentieel zijn om het te maken in de modellenwereld. Mirthe (14 jaar) uit Beek doet voor de tweede keer mee. Vorig jaar was ze te jong om door te gaan naar de halve finale, maar omdat ze het zo leuk vond wilde ze het dit jaar nog een keer proberen. Haar grote voorbeeld is Maud Welzen, Elite Model die het heeft gemaakt in de modellenwereld, maar zelf ook uit Beek komt. De tip die ze kreeg van Maud was om altijd rustig te blijven in alle omstandigheden.

Sfeerimpressie
Hieronder zie je de castingdag in beeld: 

Watch on YouTube

Volgende castingdag & nieuwe presentatrice
Zaterdag 6 september a.s. vindt een castingdag plaats in Winschoten en de presentatie is in handen van niemand minder dan danseres en presentatrice Ingrid Jansen! Ingrid danste met Shakira, speelde één van de hoofdrollen in de film Body Language en is nu VJ bij de muziekzender XITE! Daar presenteert ze de dagelijkse show Daily Noise. Wil jij zaterdag 6 september a.s. samen met Ingrid op de catwalk van Elite Model Look staan? Schrijf je dan nu in via elitemodellook.nl en kom naar Winschoten.

Droom jij er ook van om model te zijn?
Het is nog niet te laat om mee te doen aan Elite Model Look! Na Winschoten volgen nog drie castingdagen door het hele land: 
14 september Utrecht (Hoog Catharijne)
21 september Druten
27 september Spijkenisse (Woonboulevard)
Als je een meisje bent tussen de 14 en 22 jaar & minimaal 1,72 meter bent, schrijf je dan in via elitemodellook.nl.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws, tips & tricks ontvangen van professionals? Kijk dan op Elite's Facebook, Youtube of Instagram

Beeld: Ill en Lauw, Roy Gallant en Karlijn Goudriaan

Pin je inspiratie in Pinbook