News

Bizar: met deze parfum ruik je naar pizza, sushi of afval

Ben jij ook zo gek op sushi en pizza? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt vanaf nu sushi niet alleen eten, maar er ook naar ruiken. Huh, wat?! In Engeland is namelijk een parfumlijn uitgebracht met wel heel bijzondere geuren. Marc Crames ontwikkelt de meest bizarre parfums en de nieuwste geuren die hij aan z'n collectie toevoegt zijn onder andere champignon, afval en hooi.

In 1996 ontwikkelde de Engelse Marc Crames al drie parfums gebaseerd op dagelijkse geuren, namelijk tomaat, gras en afval. Na het succes van deze geuren is hij samen met zijn familie fulltime bezig met het ontwikkelen van nieuwe geuren. Van pumpkin pie tot de geur van hooi. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken!

 

Je denkt misschien: ‘Wie wil er nou naar tomaat, gras of afval ruiken?’ Marc Crames ontwikkelde deze geuren natuurlijk niet zonder reden. Geuren zijn dragers van herinneringen, emoties en informatie. Het is de bedoeling om positieve herinneringen op te roepen door deze geuren. Zo doet de geur van gemaaid gras ons denken aan de zorgeloze, warme zomerdagen en de geur van sex on the beach herinnert ons aan die ene relaxte dag op het strand. Voor bijna iedere herinnering is wel een geur te koop.

Crames blijft geuren ontwikkelen. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar een parfumlijn lanceert met typisch Engelse geuren als Brighton pier (geur van de zee) en chip paper, waar ze traditionele fish and chips in verpakken.

In totaal zijn er 101 geuren ontwikkeld. 28 van deze geuren zijn vanaf nu te koop in de Boots stores in Engeland, maar de grote vraag is nu natuurlijk of iedereen naar pizza en sushi wil ruiken. 😉 

Wat vind jij ervan dat deze geuren nu te koop zijn? Zou jij ook parfum dragen dat bijvoorbeeld naar pizza ruikt of houd je het liever bij gewone parfum?

Bron: Daily mail
Beeld: Daily mail

Must reads 👀