Food

Cute! Koekjesrecept voor beertjes met een nootje

Koekjes bakken is leuk, berenkoekjes zijn schattig, maar berenkoekjes die een nootje (als in: een amandel) knuffelen zijn nóg leuker en schattiger. We struikelden over dit recept van een Japanse chef en konden het niet laten om het met je te delen. Dit recept is trouwens ook prima te doen voor zij die geen keukenprinsessen zijn, makkelijker kan bijna niet!

Ingrediënten koekjesdeeg:
110 gram bloem
20 gram aardappelzetmeel
snufje zout
40 gram suikersiroop
10 gram honing
30 gram zonnebloemolie
Overige benodigdheden:
Een steker in de vorm van een beer (die koop je onder andere hier)
Een satéprikker
Bakpapier
Noten (amandelen en/of cashewnoten)
Extra bloem

1. Begin met het maken van het koekjesdeeg

– Mix 110 gram bloem met 20 gram aardappelzetmeel en een snufje zout in een kom
– Mix 40 gram suikersiroop met 10 gram honing en 30 gram zonnebloemolie in een andere kom
– Mix de ingrediënten uit beide kommen

2. Verwarm de oven voor op 160 graden

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht

4. Snij de koekjes uit met de beren stekertjes

5. Maak met een satéprikker oogjes en een neusje in het hoofdje van het beertje

6. Dan gaan we nu de beertjes een nootje geven, leg een amandel of cashewnoot op het midden van het beertje en sla voorzichtig zijn armen om het nootje heen.

7. Ga je voor de details? Dan kun je van het deeg dat je over hebt kleine balletjes maken en deze plakken op het achterwerkje van het beertje zodat hij een klein staartje krijgt.

8. Bak tien minuten op 160 graden, draai daarna de temperatuur terug naar 150 graden en laat nog tien minuten doorbakken.

9. Voila!!!!

Bron: Originele recept in het Japans / Vertaling door Bored Panda