Fashion

Merkkleding: echt of nep?

Veel kleding en schoenen wordt tweedehands aangeboden op bijvoorbeeld Marktplaats of op Facebook-pagina’s. Vaak weet je niet met zekerheid te zeggen of jouw aankoop wel echt een goede aankoop is geweest. Steeds vaker worden er namelijk mensen opgelicht die denken een goed product gekocht te hebben. Neppe merkkleding wordt vaak als ‘echt’ verkocht. Girlscene vertelt waar je op moet letten en hoe je kunt zien of iets nep of echt is!

Is het merkje op het product goed aanwezig? Dan is dat het eerste wat je opvalt. Hoe is het merk geschreven? Hoe ziet het lettertype eruit? Welke kleuren komen in het logo terug. Je bestudeert eigenlijk het hele merk wat ervoor zorgt dat het duidelijk is dat die tas, schoenen of jas van een bepaald merk is.

Vaak zie je bij neppe kleding dat het merkje net anders geschreven is of dat het logo net verschilt met het origineel. Zo kan Adidas bijvoorbeeld geschreven worden als Abibas, maar ook kan het lettertype qua grote verschillen.

Let altijd goed op de stoffen die gebruikt zijn. Een blouse die bij het echte merk van zijden is gemaakt, kan niet ineens van polyester gemaakt zijn. Dit geldt ook bij schoenen, leren Uggs kunnen bijvoorbeeld niet ineens van kunststof gemaakt zijn. Twijfel je over de materialen die gebruikt zijn? Dan kun je bijvoorbeeld in de winkel of op een betrouwbare webshop de materialen opzoeken.  


Bron

Let ook goed op de kleuren! Bij bijvoorbeeld neppe Nike Air Max verschillen de kleurencombinaties vaak. Zoek de echte variant op en vergelijk ze met elkaar.  

Let ook goed op de afwerking. Merkkleding wordt zelden gelijmd. Bij neppe schoenen worden vaak de zolen gelijmd en het label. De echte merken stikken dit. Deze stiksels horen trouwens niet op te vallen en hier moet je dus ook op letten als je twijfelt over de echtheid. Bij neppe merkkleding is vaak niet netjes gestikt en dit kun je zien. Tevens zijn hier vaak dikkere stiksels gebruikt.  

Bij schoenen moet je ook goed naar de zolen kijken. Hoe zijn deze afgewerkt en komen de onderkanten van de zolen wel overeen met de echte schoenen.  

De prijs verraad ook al vaak de echtheid van het product. Het is onmogelijk om bijvoorbeeld voor een echte Céline bag slechts €100 te betalen. Hier moet je dus niet intrappen. Wees bewust van wat de echte kleding kost. Zo kun je goed inschatten of iets wel zo goedkoop kan worden aangeboden in verhouding met het echte merk.  

Waar je ook goed naar kunt kijken is de verpakking. Hoe wordt het product aangeleverd. Schoenen van een bepaalt merk worden nooit los aangeleverd. Altijd in een schoenendoos, met de juiste bescherming, propjes in de schoenen… Je kent het wel! Tevens krijg je vaak een echtheid bewijs mee met de productcode. Deze productcode komt altijd overeen met het product. Is dit niet het geval? Dan weet je zeker dat je een nep product hebt gekocht.  

Mocht je kleding kopen via het internet of in de winkel, dan is het altijd slim om met een creditcard af te rekenen. De producten die je koopt met een creditcard zijn namelijk beter verzekerd en hier heb je lange tijd garantie op. Niet iedereen komt in aanmerking hiervoor, maar je ouders hebben vast een creditcard.  

Natuurlijk is het helemaal niet erg als je neppe merkkleding koopt. Ik heb zelf ook neppe Nike’s gekocht in Thailand! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit weet en niet bestolen wordt uit je eigen portemonnee. Er zijn ook veel goede replica’s en bij deze neppers zie je vaak niet eens dat ze nep zijn!

Heb jij wel eens neppe merkkleding gekocht waarvan je het niet wist?  

Pin je inspiratie in Pinbook