Lifestyle

8x de beste akoestische Youtube covers

In 2005 werd YouTube opgericht; een platform waar veel mensen tegenwoordig gebruik van maken. Heerlijk om muziek op te luisteren, grappige video’s en tutorials te bekijken en natuurlijk de nieuwste en beste YouTube sterren te vinden. Justin Bieber was er hier natuurlijk één van en moet je kijken waar hij nu gekomen is! Voor veel YouTubers is dit natuurlijk ook een droom. Girlscene geeft vandaag aandacht aan de beste akoestische covers!


Bron

Het is super ontspannen om naar een cover te luisteren waar slechts een gitaar en een paar mooie engelenstemmen zijn gebruikt. Als je naar deze nummers luistert, luister je eigenlijk naar een heel ander liedje dan het origineel. In het akoestisch zijn de liedjes vaak wat rustiger en is er meer aandacht gegeven aan de stem van de zanger of zangeres.

De acht volgende covers zijn allemaal bekende liedjes die in een nieuw jasje zijn gestoken!

Blurred Lines Cover: Addie Hamilton

 
Toen Addie haar versie van Blurred Lines op YouTube had gezet, was deze dame pas 17 jaar oud! Addie doet ons een beetje denken aan Marilyn Monroe, door haar parels en blonde haren. Ze weet het nummer helemaal naar haar eigen stijl te zetten.

Suit & Tie Cover: Tori Kelly

Kennen jullie Tori al? Tori is erg actief op YouTube en misschien dat we binnenkort ook meer van haar op de radio horen. Ze heeft ontzettend veel covers op YouTube staan en heeft zelfs al een paar eigen singles mogen uitbrengen. Ze heeft een hele lieve en zachte stem. Justin Timberlake kan trots op zijn cover zijn. Tevens heeft ze ook al mogen optreden met Ariana Grande!

Drunk in love Cover: Mackenzie Johnson

 
Natuurlijk is een cover van Queen B niet te missen… Mackenzie maakt wederom van het originele nummer een eigen versie. Ze begeleidt zichzelf met gitaar en ook kun je hier goed horen dat er veel muzikaal talent in haar schuilt.

Hey Ya Cover: Rita Ora

 
Rita Ora kennen we inmiddels allemaal wel. Ze was ook weer te zien bij de VMA’s. Rita heeft op YouTube ook wat covers geplaatst. Hey Ya is oorspronkelijk van Outkast. Hier is het een heel snel nummer, maar Rita weet het nummer klein te houden. Zo komt de tekst van het liedje eigenlijk veel beter binnen.

Problem Cover: MissBalida

MissBalida is al een tijdje actief op Youtube. Ze heeft eerst onder een andere naam covers geplaatst, maar vertelde haar fans dat ze dit account privé heeft gemaakt. We Love Ariana Grande en MissBalida ook! Ze is een beetje bescheiden, maar wij vinden deze cover gaaf.

Sure thing Cover: Paulina Creola

Sure thing is orgineel een nummer van Miguel. Misschien is dit nummer niet voor iedereen bekend, maar meiden die van R&B muziek houden kennen dit nummer misschien wel. Het origineel is dus gezongen door een man. Paulina weet het nummer op een heel andere manier over te brengen.

Super Bass Cover: Julie Anne

Wauw, wat kan Julie Anne rappen. Deze akoestische versie is natuurlijk oorspronkelijk van Nicki Minaj. Wij vinden het gedeelte waar ze rapt wel beter dan het gezongen gedeelte, maar het is grappig om zo’n braaf meisje helemaal los te zien gaan. Het is natuurlijk ook niet het makkelijkste liedje om te zingen.

Wrecking Ball Cover: Michele Olivieri

Deze man kan zingen, gitaar spelen en is nou ook niet heel vervelend om naar te kijken. En als kers op de taart zingt hij ook nog een nummer van Miley Cyrus. Hij heeft vast al van heel wat vrouwen de harten gestolen. Wat fijn dat Michele zijn serenades deelt op YouTube. Naast dit nummer van Miley heeft Michele nog veel meer covers gemaakt en deze zijn ook zeker de moeite waard om te kijken!

Girlscene's Vivian vindt de cover van Addie het leukst om naar te luisteren, welke cover vond jij het best en natuurlijk het leukst?

Pin je inspiratie op Pinbook