Beauty

Review: (nieuwe) drogisterij mascara’s!

Op de redactie van Girlscene zijn we gek op mascara! Onze make-up look is niet compleet zonder volle, zwarte wimpers. Aangezien we die wimpers niet van nature hebben maken we gebruiken van onze beste vriend(in): mascara. We zijn altijd op zoek naar een mascara die nog beter en fijner is dan de voorganger, vandaar dat Girlscene's Renée weer een boel nieuwe (budget) drogisterij mascara's voor je test.

Op de Girlscene redactie testen we graag mascara's. Ondanks dat de één een mascara heel fijn vindt en de ander niet is het toch altijd goed om te weten welke mascara je beter kunt laten liggen en welke je absoluut in je winkelmandje moet gooien. Omdat er weer een hoop nieuwe mascara's in de schappen liggen test Girlscene's Renée ze alvast voor je uit. Lees maar mee!

Oké, we beginnen met een mascara die niet in de drogisterij te vinden is. Maar hé, Yves Rocher is alsnog makkelijk verkrijgbaar. 😉


Yves Rocher Sexy Pulp Ultra-Volume mascara
Belofte: Perfect gescheiden en extreem volle wimpers.
Prijs: €17,90 (online kost de mascara €8,90)
Verpakking: Eenvoudige paarse tube met rood/roze letters.
Mascaraborstel: (Erg) groot en rond.
Aanbrengen: Door de extreem grote borstel is de mascara moeilijk om aan te brengen. Het is namelijk lastig om de aanzet van de wimpers en de binnenste en buitenste wimpers goed te bereiken. 
Formule: De formule van de mascara is meer nat dan droog.
Buildable: Ja.
Resultaat: Yves Rocher Sexy Pulp geeft lange en gekrulde wimpers, maar laat punten liggen op volume en separeren. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essence Lash Princess mascara
Belofte: Dekt elke individuele wimper voor dramatisch volume en een intense blik
Prijs: €3,39
Verpakking: Elegant met koraalkleurige (rubberen) details.
Mascaraborstel: Cobra vormig en recht.
Aanbrengen: De cobra vormige borstel zorgt ervoor dat elke wimper makkelijk bereikt wordt. Het is alsof de borstel zich om de wimpers buigt.
Formule: De formule van de mascara is aan de droge kant.
Buildable: Nee.
Resultaat: Eerste indruk? Essence Lash Princess verlengt en verdikt de wimpers. De mascara is minder goed in het separeren van de wimpers. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Yves Rocher Volume Elixir mascara
Belofte: Een volumemascara verrijkt met Hibiscus peptides om wimpers te herstellen en te versterken. Direct zichtbaar volume.
Prijs: €22,90 (online kost deze mascara €13,95)
Verpakking: Chique goud met een rosé gloed.
Mascaraborstel: Kegelvormig.
Aanbrengen: Het aanbrengen van de Volume Elixir mascara is erg makkelijk door de kegelvormige borstel, dus pluspunten daarvoor. Je krijgt nooit in één keer te veel mascara op je wimpers, wat betekent de mascara minder snel op gaat. 
Formule: Niet heel nat of droog. 
Buildable: Ja.
Resultaat: Het resultaat is niet erg bijzonder voor de prijs die je betaalt in de winkel. Ja, het geeft extra lengte en krul maar heel indrukwekkend is het niet. Het is een goede mascara voor overdag als je van een natuurlijke look houdt. Of het de wimpers echt herstelt en versterkt is nog niet getest. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 6/10


Yves Rocher Volume Vertige mascara

Belofte: Binnen één laag maximaal volume en perfect gekrulde wimpers. Het is de eerste mascaraborstel met reservoir, waardoor je in één keer precies genoeg mascara aanbrengt.
Prijs: €19,90 (online kost deze mascara €12,95)
Verpakking: Strak, zilver en minimalistisch met zwarte details. 
Mascaraborstel: Een grote en ronde zandloper borstel.
Aanbrengen: Ondanks de immens grote mascaraborstel is het grote voordeel dat de mascara niet vlekt op je oogleden. Hoe dat komt? De mascara heeft een reservoir zodat je precies genoeg mascara aanbrengt. Het is even wennen aan de grootte van de borstel, maar verder werkt het prima. 
Formule: Niet heel nat of droog.
Buildable: Ja, maar één laag is voldoende.
Resultaat: Yves Rocher Volume Vertige is goedkoper én beter dan Yves Rocher Volume Elixir mascara. Het verlengt de wimpers erg goed en geeft het meer krul en volume. De mascaraborstel is heel groot, maar je brengt niet te veel mascara in één keer aan. Hiervoor krijgt Yves Rocher pluspunten! 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 9/10


Catrice Glamour Doll Curl & Volume mascara

Belofte: De ronde vezelborstel zorgt voor expressief volume en langdurige krul. Elke wimper wordt bedekt met een diepzwarte textuur. 
Prijs: €3,99
Verpakking: Speels en jong door de vorm en paarse kleur. 
Mascaraborstel: Een ouderste ronde en gebogen borstel.
Aanbrengen: Het aanbrengen gaat erg makkelijk door de gebogen borstel. De borstel is van redelijk formaat, maar het is niet té groot. De borstel pakt inderdaad iedere wimper gemakkelijk en daarnaast is de wimperaanzet goed te bereiken.
Formule: Meer aan de droge kant.
Buildable: Ja, pas wel op voor klontjes.
Resultaat: Het vooraanzicht is niet heel spectaculair, maar bij het zijaanzicht zie je wel goed dat de wimpers gekruld worden. De mascara brengt makkelijk aan wat een pluspunt is. Verder krijg je niet snel te veel mascara op je wimpers en is de prijs aantrekkelijk. Nadelen zijn dat je wimpers niet per se langer worden en dat de kans op klontjes aanwezig is. Laten we het erop houden dat het een gemiddelde mascara is! Catrice Lash Extension mascara – zie deze review – geeft een beter resultaat. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 7/10


MUA Mega Volume mascara

Belofte: Dramatische en dikke wimpers bij iedere laag mascara die je aanbrengt. 
Prijs: €4,99
Verpakking: Erg girly qua kleur en dik qua tube, wat duidt op een volumineuze mascara.
Mascaraborstel: Groot en rechthoekig met veel plastic haren. 
Aanbrengen: Het aanbrengen is ongemakkelijk omdat de borstel erg groot is. Horizontaal is de mascaraborstel moeilijk in gebruik, maar als je de punt gebruikt werkt het al makkelijker. 
Formule: Niet heel nat of droog.
Buildable: Ja, strijk de borstel wel goed af voordat je met de tweede laag begint. 
Resultaat: MUA Mega Volume mascara heeft een tweede kans gekregen. In deze review kwam de mascara niet goed uit de verf, maar dit resultaat is al een stuk beter! Dat kan trouwens liggen aan de conditie van de wimpers, maar ook aan de mascara formule zelf. De wimpers zijn op deze foto's in ieder geval redelijk goed gesepareerd. Bovendien zijn de wimpers langer en gekruld.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ 8/10


Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising mascara

Belofte: De mascara geeft je de look die je zoekt: van natuurlijk tot zwoel of juist zwaar aangezet. Het borsteltje bereikt iedere wimper afzonderlijk en separeert tegelijkertijd. 
Prijs: €16,99
Verpakking: Eén van de mooiste verpakkingen die je in de drogisterij tegenkomt! Groot, rond en met gouden details zonder dat het ordinair wordt.
Mascaraborstel: Max Factor omschrijft het als een toverstaf. Het is een dunne borstel dat breder wordt naar het einde toe.
Aanbrengen: Hoe werkt deze borstel? Het is even wennen en aanvoelen omdat het borsteltje een gekke vorm heeft. Er zit net iets te veel mascara op de borstel waardoor het vlekt op de huid. 
Formule: Nat. 
Buildable: Ja.
Resultaat: Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising mascara – een hele mond vol – is een mascara waar je zeker even aan moet wennen. Dat komt door het toverstaf borsteltje. De eerste laag geeft je een natuurlijke look, maar als je het opbouwt worden de wimpers voller en krijg je een intensere blik. Als je houdt van een 'natte mascara' die langzaam droogt is dit iets voor jou. Je hebt even de tijd om met je wimpers te werken voordat de mascara opdroogt. Het eindresultaat is vrij gemiddeld en omdat de borstel wat lastig werkt blijft deze mascara hangen op een 7.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥  ♥ 7/10


Rimmel Wonder'full mascara with Argan

Belofte: De mascara zorgt voor volumineuze verzorgde wimpers zonder klontjes. Arganolie verzorgt elke wimper terwijl het tegelijkertijd veel volume geeft zonder te klonteren. 
Prijs: €13,49
Verpakking: Rimmel heeft de Wonder'full mascara een mooie bronskleurige verpakking gegeven. De tube is vrij robuust, wat duidt op een volume mascara. 
Mascaraborstel: De mascaraborstel is vrij dik en loopt taps toe naar het einde van de borstel. 
Aanbrengen: Ondanks het flexibele borsteltje brengt de mascara snel en makkelijk aan. Pas wel op voor vlekjes, want het blijft een grote borstel! Iedere wimper wordt voorzien van een laagje mascara. 
Formule: Droog
Buildable: Ja.
Resultaat: Rimmel Wonder'full mascara met arganolie lift de wimpers. Het geeft je meer volume en lengte zonder te klonteren. Je kunt prima drie lagen na elkaar aanbrengen zonder dat er dikke mascara propjes in de wimpers komen. Dat komt omdat je nooit te veel mascara op de borstel hebt zitten door de nauwe opening van de tube. De wimpers plakken hier en daar wel tegen elkaar aan, maar dat is niet te vermijden. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥  ♥ 7/10


Bourjois Volume 1 Seconde mascara

Belofte: Intens zwarte wimpers en 360 graden volume.
Prijs: €15,99
Verpakking: Een zilveren dikke verpakking met geel/gouden details.
Mascaraborstel: Bourjois noemt de mascaraborstel een 'barrel brush'. Het is een dikke, flexibele borstel met korte plastic haren.
Aanbrengen: Het aanbrengen gaat lastiger dan andere mascara's. Dat komt door de grootte van de borstel. Verder hecht de mascara goed aan de wimpers.
Formule: Nat
Buildable: Ja.
Resultaat: Bourjois Volume 1 Seconde mascara is een ultra zwarte mascara die de wimpers verlengt en volume geeft. Het resultaat is niet heel spectaculair en helaas sepereert de mascara de wimpers niet heel goed. De mascara is ok, maar niet heel bijzonder.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ 7/10


Maybelline Lash Sensational mascara 
Belofte: De mascara kleurt je wimpers donker en diepzwart, terwijl de wimpers uitwaaieren en tegelijkertijd gesepareerd blijven.
Prijs: €15,49
Verpakking: Een metallic roze tube met zwarte letters. 
Mascaraborstel: Een dikke gebogen borstel, met plastic haren, die flexibel is. 
Aanbrengen: Ondanks de dikte van de mascaraborstel brengt de mascara prima aan. Het is weliswaar moeilijker om goed de wimperaanzet te bereiken en vlekken op de huid is bijna onvermijdelijk.
Formule: Niet droog, niet nat. Precies goed.
Buildable: Ja, maar niet per se aan te raden.
Resultaat: Maybelline Lash Sensational mascara blaast je niet omver, zeker niet als je het vergelijkt met Maybelline The Falsies. De mascara verlengt de wimpers minimaal, maar de krul is wel oké. De wimpers blijven echter niet gesepareerd, hoewel Maybelline wel de belofte over het waaiereffect waarmaakt. Tot slot zijn de wimpers inderdaad goed zwart.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 6/10

Welke mascara is jouw favoriet?