Fashion

Interview met zangeres Becky G

Er werd gevraagd of ik – Shelley – de getalenteerde en upcoming artiest Becky G wilde interviewen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Na wat research en voorbereidingen was ik er helemaal klaar voor. Tot ik werd opgebeld en ze daadwerkelijk aan de telefoon hing. Na tien minuten met haar aan de telefoon te hebben gehangen, kon ik met volle overtuiging zeggen: Becky G is geweldig leuk!

Waah! Mijn eerste telefonische interview met meteen een zangeres. Dat was even slikken, maar zodra het Amerikaanse nummer op mijn telefoonscherm verscheen, moest ik eraan geloven en wat was ze leuk! Met haar Amerikaanse accent en lieve stem hoor ik aan de andere kant van de telefoon de giechelende Becky G. 

Hoe een dag in het leven van Becky G eruit ziet? Ongeveer zo: ze begint haar dag met het beantwoorden van de pers, vervolgens gaat ze naar diverse meetings en maakt ze zich daarna klaar voor een intensieve work out. Becky bereidt zich voor op maar liefst drie tours en daarvoor moet ze op en top fit zijn. Zo gaat ze op tour met onder andere Twitter queen Katy Perry en Jason Derulo, maar voordat dit voor haar mogelijk werd, groeide Becky op in de buurt van Los Angeles. Terwijl haar ouders met financiële problemen kampten, wilde Becky geld verdienen voor haar ouders zodat ze haar ouders financieel kon ondersteunen. Daarom begon ze met voice-overs en speelde ze in reclames. Ook plaatste Becky vaak filmpjes op YouTube waarop je haar kon horen zingen. Daarna ging het balletje rollen en kreeg ze uiteindelijk een contract bij Sony Music Entertainment. 

Momenteel werkt ze aan haar eerste album, maar heeft ze wel al haar eerste nummer uitgebracht, genaamd: Shower. Een super leuk en catchy nummer, waarbij ze de tekst zelf heeft geschreven. Dit doet ze overigens met al haar nummers. Niet alleen kan miss G goed zingen, ze kan ook nog eens goed dansen en dat zie je terug in haar onlangs uitgebrachte videoclip van Shower! Wel was Becky G een klein beetje nerveus om de reacties van iedereen te horen op haar nummer Shower, maar heeft ze geleerd geduldig te zijn. Luister hieronder haar single Shower:

Watch on YouTube

Als ze tijdens een optreden haar fans ziet meezingen op het nummer Shower, beschouwt Becky G dat als het mooiste wat ze tot nu toe heeft meegemaakt. 'Het is zo mooi om te zien hoe je fans mee zingen op de lyrics van je zelfgeschreven nummer. Dat betekent heel veel voor me.'

Speaking off.. Becky G schrijft dus haar eigen teksten, maar hoe doet ze dat eigenlijk? Ze haalt haar inspiratie in elk geval uit haar omgeving, uit iets wat ze zelf heeft meegemaakt en dankzij haar creatieve gedachten. 

Als nieuwkomer is het hard werken, al helemaal als je een jonge meid bent van slechts 17 jaar! Maar dat doet Becky G graag. Het enige dat ze jammer vindt aan de business, is dat ze eigenlijk tijd tekortkomt voor alle dingen die ze wil doen. Zo ontmoet ze de hele dag door mensen met wie ze het liefst nog even wat langer had willen praten, maar helaas is haar schema daar te druk voor en vliegt ze van hot naar her! 

Nu heeft Becky G al heel wat samenwerkingen met artiesten op haar naam staan, waaronder Pitbull en kon ik het toch niet laten om hiernaar te vragen. Samenwerken met Pitbull is vooral leuk en grappig volgens Becky G, maar Pitbull zelf is ook bescheiden en luid. De beste herinnering die ze van hem heeft is de eerste keer dat ze hem ontmoette, waarbij haar ouders Pitbull ook meteen ontmoetten. Ze gaven elkaar een knuffel en hij vroeg of Becky G iets leerde van deze industrie. Dit was het belangrijkste wat hij haar wilde meegeven. 'He is like an uncle to me and really down to earth'.

Becky G ziet haar toekomst rooskleurig in en wil graag nog samenwerken met onder andere de heupschuddende Shakira en met de swingende Bruno Mars. Verder wil ze meer reizen. Zo is ze nog nooit buiten Amerika geweest en zou ze het liefst een eiland in Europa willen bezoeken, omdat ze nog nooit op een eiland heeft gestaan. 

Natuurlijk had Becky G ook nog een speciaal berichtje voor de Girlscene-lezeressen: 'Blijf doorleren en blijf vooral een goed persoon. Dankjewel voor alle support die jullie mij gegeven hebben en als je nog geen fan bent van mijn muziek hoop ik dat je dat in de toekomst wel zult zijn!'. 

Bron: reporters.be

Pin je inspiratie in Pinbook