Lifestyle

De leukste bijbaantjes van de Girlscene-lezeressen #5

In de nieuwe Girlscene rubriek zetten we de leukste bijbaantjes van de Girlscene lezeressen in de spotlights! Van promoters, dolfijnentrainers en visagisten tot videobewerkers, festivalmedewerkers en stylisten. Je kunt het je zo leuk niet bedenken en daarom zet Girlscene het voor je op een rijtje. Wellicht vind jij zo wel je nieuwe bijbaantje, of switch van je huidige bijbaan naar een veel leukere. Deze keer behandelt Girlscene vier bijbaantjes van Girlscene lezeressen!


Bron

Charlotte (18)
Werkt bij: biologische hamburgerkraam

Mijn naam is Charlotte (18) en ik heb echt de tofste bijbaan die je maar kunt bedenken. Ik werk nu al bijna twee jaar op de markt, als… hamburgerbakster. Ik sta namelijk in Amsterdam achter een biologische hamburgerkraam. Hier bereid en bak ik hamburgers (vlees- en vegetarisch) voor iedereen die maar trek heeft.

Ik begon toen ik 16 was en sta nu dus alweer een tijdje achter de bakplaat. Het leuke aan mijn werk is dat ik altijd nieuwe mensen ontmoet en in verschillende situaties en steden terecht kom. Ik werk vooral in Amsterdam op Nieuwmarkt en in het Westerpark, maar ik sta ook elke maand in Rotterdam en op evenementen door het hele land! Hierdoor is mijn werk altijd anders, een andere stad heeft toch wel ook andere mensen. In de ochtend komen er vaak mensen die na een nachtje feesten een sterk ontbijt nodig hebben en met lunch is het natuurlijk spitsuur. Het is hard, maar leuk werk. Ook sta ik altijd buiten, in de zomer is dat heerlijk, maar in de winter kan ik niet zonder mijn thermo-ondergoed! Ik bouw altijd de hele kraam samen met mijn baas op en af, in regen of zonneschijn. En nu komt natuurlijk het beste. Ik kan namelijk altijd mijn eigen broodjes zelf samenstellen als ik honger heb, en aangezien we met 100% biologische producten werken is het bepaald geen verkeerd broodje! Ik ben zelf ook dol op koken en goed eten, en vind het daarom ook heel fijn dat ik zelf een eerlijk product aan mensen kan aanbieden dat met liefde is gemaakt. Dat proef je namelijk toch wel.

De dagen zijn lang maar fijn, ik ontmoet zoveel mensen dat je geen moment stil bent of staat. Zo zie ik ook veel toeristen, met ieder hun eigen voorkeuren. Amerikanen willen hun burgers vaak doorgebakken hebben en soms zelfs twee (!) burgers op één broodje. Waar de Fransen vaak juist de lamsburger kiezen over de rundvleesburger. Maar de Russen zijn het leukst, die spreken namelijk geen woord Engels en bestellen altijd in het Russisch bij mij. Dan wijs ik alle foto’s maar aan en knikken ze op een gegeven moment wel, het lukt altijd wel uiteindelijk!

Als jullie meer willen weten, kunnen jullie altijd langs komen voor een burgertje!


Bron

Lisa (19)
Werkt bij: het Dolfinarium

Mijn naam is Lisa, ik ben 19 jaar en ik werk bij het Dolfinarium! In 2012 ben ik begonnen met werken bij het Dolfinarium, ik ben toen begonnen in Team Park. Dit team zorgt ervoor dat het park schoon en netjes blijft. Je begeleidt ook de gasten tijdens de shows, helpt de gasten de weg te vinden en houd je toezicht tijdens de shows en voorstelling. Vorig jaar ben ik gewisseld van team. Op dit moment werk ik bij Team Interactieve Programma’s; dit houdt in dat ik onder andere rondleidingen geef op het park, kijkje achter de schermen geef, maar ook help bij programma’s zoals Dromen bij Dolfijnen en In het water bij Dolfijnen! Kortom, ik ben de hele dag veel in de buurt van de Dolfijnen, maar ook bij de andere dieren.

Omdat ik rondleidingen geef is het wel heel belangrijk dat ik alles weet over de dieren en van het park. Van tevoren moest ik ook een speciale auditie doen om te kijken of ik geschikt was voor deze functie! Als ik even geen rondleidingen heb of wat tijd over heb, dan maak ik vaak een praatje met de gasten op het park of ik help de trainers tijdens sessies met de dieren.

Ik ben ontzettend trots op mijn bijbaan! Het is een waanzinnige omgeving, het team is erg leuk en gezellig, en het is fantastisch om elke dag weer omringd te mogen zijn door mooie dieren! Feitjes om te werken bij het Dolfinarium:

♥ Je moet minimaal 16 jaar zijn
♥ Als dierentrainer moet je minimaal 18 zijn
♥ Het Dolfinarium zoekt elk jaar weer seizoenskrachten voor Team Park of Horeca!


Bron

Marianne (20)
Werkt bij: Doppio Espresso

Ik ben echt gek op mijn werk. Ik werk nu drie en een half jaar bij de espresso bar ‘Doppio Espresso’. Er zijn inmiddels 23 vestigingen in heel Nederland en ik vind het een super goede formule. Waar Starbucks bijvoorbeeld gaat voor kwantiteit vanuit een Amerikaans oogpunt (waar ook niks mis mee is), gaan wij veel meer voor kwaliteit vanuit een Italiaans oogpunt.

Toen ik er net kwam werken, ben ik eerst begonnen met de bediening en het beheersen van het maken van de gerechten op de lunchkaart. Later kwam het leuke werk: opleiding tot barista. Een barista is, voor degene die dat niet weten, iemand die zich toelegt op het bereiden van espresso en andere koffiesoorten, en daarnaast veel weet van espressomachines, zetwijzen en processen bij het bereiden van de espresso. Klinkt allemaal erg theoretisch en in zekere zin is het ook een soort scheikunde. Na vele cursussen en trainingen heb ik zelf mijn barista diploma gehaald, die bestond uit een theorie en praktijkgedeelte. Doodeng haha! Nog enger was het barista kampioenschap in Nijmegen, waar ik in oktober 2013 aan mee heb gedaan (en vierde ben geworden). Ik verbaas me elke keer weer over wat ik van koffie weet en hoe lang ik er met mensen over kan praten. We hebben echt een top team van medewerkers, dus naast alle kennis is het ook altijd super gezellig. Op ‘mijn’ vestiging krijgen we ook veel mogelijkheden om zelf dingen te bedenken. Wij leiden de nieuwe franchisenemers op, mogen nieuwe producten uitproberen (zeker geen straf) en krijgen zelf de kans om nieuwe koffie’s te ontdekken. Ik heb samen met een collega een koffie ‘ontworpen’ dat een groot commercieel succes was in heel Nederland. Met dezelfde collega hebben we onze eerste baristacursus gegeven. Dat zijn echt geweldige dingen.

Daarnaast is het daghoreca en ben je dus praktisch elke avond vrij. Het blijft horeca dus het is soms hard werken, maar een beetje hard werken kan geen kwaad vind ik. Voor mij is het eigenlijk meer dan een bijbaan, waar soms mijn rechtenstudie wat onder lijdt!


Bron

Maud (18)
Werkt als: pianolerares

Mijn naam is Maud, ik ben 18 jaar en als bijbaan geef ik op zaterdag de hele dag pianoles. Ik geef ongeveer twee jaar serieus muziekles, waarbij ik mijn hele zaterdag heb gevuld. Ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen met drie leerlingen in de week, inmiddels geef ik op zaterdag zo’n tien lessen en heb ik mijn dag aardig gevuld. Ik studeer de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en heb als hoofdvak klassiek piano. Deze opleiding is heel breed. We krijgen les over het vak muziek en ckv in het voortgezet onderwijs, we leren muziekles geven in het basisonderwijs, maar leren er bijvoorbeeld ook componeren en dirigeren.

Wat ik op school leer kan ik goed toepassen en uitproberen tijdens mijn werk. Ik geef pianoles aan mensen in verschillende leeftijden: mijn jongste leerling is zes jaar en mijn oudste leerling loopt tegen de 70 aan. Ik kan dus niet op één dag tien dezelfde lessen geven, elke leerling heeft een persoonlijke en eigen aanpak nodig. Ik vind het daarom ook erg leuk om de individuele ontwikkeling van een leerling te volgen. Als ik de leerling iets wil leren, waar ik op dat moment geen ‘kant-en-klaar’ liedje voor heb liggen, componeer ik zelf een muziekstukje. Door het enthousiasme van mijn leerlingen, word ik zelf ook enthousiast. Maar als ik niet enthousiast en motiverend ben als docent, werkt dat ook terug op mijn leerlingen. De kunst is om de leerling te inspireren en daardoor te motiveren, wat niet altijd even gemakkelijk is. Het is ontzettend leuk om te zien hoe leerlingen vooruitgaan en hoeveel plezier ze erin hebben. Als een leerling aan het einde van de les opmerkt dat ‘de tijd zo snel ging’, ervaar ik dat als een groot compliment!

Welk baantje lijkt jou het leukst? En wat voor baantje heb jij? Stuur hem naar danique@girlscene.nl als je hem op Girlscene.nl wil delen 🙂

Pin je inspiratie op Pinbook