Beauty

#newin: Essence Effect Eyeshadows

In de nieuwe beautyrubriek #newin deelt de Girlscene redactie de laatste producten waar wij erg blij van worden! Elke week ontvangt Girlscene veel pakketjes, maar niet elk product krijgt een plekje op de website. Alles wat in de rubriek #newin komt springt er in ieder geval tussenuit! Deze keer: de betaalbare Essence Effect Eyeshadows.


Nieuw in de schappen bij Kruidvat: Essence Effect Eyeshadow. Effect Eyeshadow is een vloeibare oogschaduw met een (metallic) glans dat goed past bij de trends van het najaar en de winter. Essence belooft dat deze oogschaduws een langhoudende en niet-plakkerige formule hebben. Perfect voor een lange dag op school of werk, dus! 

De eerste Essence Effect Eyeshadows liggen inmiddels in de winkel. Je vindt zes kleuren met verschillende effecten, namelijk:
– brons (metallic)
– beige (glanzend)
– rosé (glinsterend)
– abrikoos (helder)
– taupe (sprankelend)
– groengoud (holografisch)

Essence Effect Eyeshadows zijn verkrijgbaar voor €2,99 per stuk.

Girlscene ontving twee kleuren, zoals je op de foto ziet! De eerste kleur is 02 Brazil's sunset en de tweede kleur is 06 UK's stonehenge. 

Je herkent de Effect Eyeshadows aan de verpakking die anders is dan de gemiddelde oogschaduw. Het is namelijk een plastic tube met zilveren details en een tuutje. De verpakking is niet heel bijzonder, maar daar betaal je ook niet voor. Om de oogschaduw eruit te krijgen moet je knijpen in de tube. Hierdoor duw je de vloeibare oogschaduw omhoog. Knijp het op je vinger of de rug van je hand om het aanbrengen makkelijker te maken. 


02 Brazil's sunset
06 UK's stonehenge


02 Brazil's sunset
06 UK's stonehenge

Bij dit product geldt a little bit goes a long way. De oogschaduw is erg vloeibaar waardoor je dus maar een klein beetje nodig hebt voor een mooi resultaat. Met de hoeveelheid op bovenstaande foto's kun je namelijk een paar keer doen! Dat betekent dat Essence Effect Eyeshadow zuinig in gebruik is. 

Girlscene's Renée heeft de Essence Effect Eyeshadows nog niet uitgebreid getest, maar deelt wel alvast de eerste indruk met je! 


Begin zonder oogschaduw of primer


Breng vervolgens een klein beetje aan. Als je te veel aanbrengt gaat het gedurende de dag sneller glijden op je oog. Bovendien is het makkelijker om de kleur op te bouwen dan om het weg te halen.


Eén laagje Essence Effect Eyeshadow in 06 UK's stonehenge


Twee dunne lagen Essence Effect Eyeshadow in 06 UK's stonehenge

De eerste indruk? De Essence Effect Eyeshadow brengt makkelijk aan met je vingers. Bovendien is de formule goed te vervagen, waardoor kwasten overbodig zijn. Ideaal als je 's ochtends haast hebt, want dit is veel sneller dan een primer en oogschaduw aanbrengen! Binnen een minuut gaat de oogschaduw van vloeibaar naar droog, dus je hebt eventjes de tijd om het mooi aan te brengen. Het is dus aardig fool proof. Verder voelt de substantie verkoelend aan op de ogen. Wel heb je twee dunne lagen nodig om het resultaat dekkender en opvallender te krijgen. Pluspunt? Na een paar uur (zonder primer) zit de Essence Effect Eyeshadow nog net zo goed als na het aanbrengen! 

De kleur 06 UK's stonehenge doet trouwens denken aan een mix Urban Decay's Sidecar uit het Naked I palette en MAC Satin Taupe oogschaduw. Ideaal voor meiden met een kleiner budget! 

Wat vind jij van Essence Effect Eyeshadows? Ga jij het uitproberen? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀