News

Nieuw! Instagram introduceert super vette video-app!

Instagram heeft gisteren een super vette nieuwe App gelanceerd, Hyperlapse Video! Video's maken met Instagram? Dat is niets nieuws, toch?! Nope, dat is het zeker niet. Maar de nieuwe App van Instagram is iets compleets anders dan de video's die we normaal al met Instagram kunnen maken. Je kunt er prachtige film-waardige video's mee maken.

Wat is Hyperlapse precies? Nou ken je die scènes in een film, waarin een zon ondergaat in tien seconden? Of een snelweg waarop auto's nog harder dan normaal voorbij razen? Dat noemen ze dus Hyperlapse, beelden worden versneld afgespeeld. Natuurlijk is dat niet zo bijzonder, je kunt immers je video's ook gewoon versnelt af laten spelen.

Wat Hyperlapse van Instagram dan toch zo bijzonder maakt? Het beeld wordt met een speciale techniek gestabiliseerd. Als je een normale video versneld af laat spelen gaat het heel erg schokken. Als je tijdens het filmen beweegt zal het beeld niet volledig stabiel zijn, maar wanneer je stil staat haalt Hyperlapse de meeste schokken uit de video.

In de video hieronder kun je zien wat voor coole dingen je allemaal kunt doen met Instagram Hyperlapse.

Hoe het in zijn werk gaat?

1. Eerst download je de App hier. Helaas is het op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor de iPhone, maar Android is wel in de maak!

2. Je hoeft je niet aan te melden, het enige dat je hoeft te doen is de App toegang geven tot jouw camera, microfoon en foto's.

3. Hierna kom je meteen bij het opnamescherm. Vervolgens houd je de witte regenboog button ingedrukt. Het maakt niet uit of je je iPhone horizontaal of verticaal houdt, als je de video daarna op Instagram plaatst maakt hij er automatisch een vierkantje van. Als je je video op Facebook of YouTube wilt plaatsen kun je hem het beste horizontaal houden.

4. Als je aan het opnemen bent zie je twee tijden. Aan de linkerkant zie je de tijd dat je aan het filmen bent aan de rechterkant zie je de tijd dat je Timelapse video duurt als hij op de snelste snelheid wordt afgespeeld.

5. Als je klaar bent met filmen kun je aangeven hoe snel je hem af wilt laten spelen. Je kunt je video tot 12x zo snel af laten spelen. Dat betekent dat je een minuut film in vijf seconden kunt laten spelen. Je hoeft alleen maar met je vinger over de witte cirkel te glijden om een preview te zien voor iedere snelheid.

6. Vervolgens kun je je video meteen delen op Facebook of Instagram of eerst opslaan op je telefoon en daarna delen.

7. Als je hem direct doorstuurt naar Instagram kun je je video op maat knippen en een filter geven, precies zoals je van Instagram gewend bent.

Heb jij Hyperlapse voor Instagram al uitgeprobeerd? Wij gaan vanmiddag een video maken, volgt Girlscene op Instagram om de video als eerste te zien!