Fashion

Kledingtips voor kleine, curvy meiden

Als klein van stuk bent, maar ook curves hebt, dan heb je vast wel gemerkt dat het lastig kan zijn om je goed te kleden. Door je curves wil je soms een wijdvallend shirt aan, maar hierdoor lijk je wel weer meteen nóg kleiner. Hoe kun je fashionable gekleed gaan voor jouw figuur? Girlscene geeft je een aantal kledingtips. 


Bron

Klein zijn én curves hebben is niet altijd makkelijk. Het is ook fijn – schattig en tegelijkertijd ook vrouwelijk zijn, wie wil dat nu niet?!-, maar qua kleding kan het lastig zijn. Door je lengte heb je bijvoorbeeld een kleine maat nodig, maar omdat je ook curves hebt moet je soms een maat groter hebben. Hoe kun je ervoor zorgen dat je er niet kleiner en breder uitziet dan je bent? Een aantal tips: 

We schreven het al: als je klein en curvy bent, dan zit je vaak met te grote kleding. De mouwen zijn te lang, de onderkant is te lang, te wijd bij je middel… Je hebt misschien de neiging om het zo te laten, maar je doet er goed aan om de kledingstukken te laten innemen. Het kost een paar euro's meer, maar het resultaat is een wereld van verschil. 

Doe je shirt in je broek. T-shirts zijn vaak te lang als je niet zo lang bent, al helemaal als je een grotere maat nodig hebt door je curves. Een wijdvallend shirt kan je echter optisch dikker laten lijken bij je buik. Om dit te voorkomen kun je het shirt (deels) in je broek stoppen.
Hoe je weet of je shirt te lang is? Een goede vuistregel is dat je shirt niet langer mag zijn dan je gulp.

Eén woord: hakken. Een goed paar high heels laten je een heel stuk langer lijken, al helemaal als je kiest voor hakken met een punt die in dezelfde kleur zijn als je broek. Wissel je pumps wel af met platte schoenen, anders veroorzaak je weer andere problemen in je lichaam. 

Als je gek bent op boyfriend jeans, let er dan op dan goed op dat het shirt die je erboven draagt getailleerd en niet te lang is. Als je de jeans combineert met een te wijd shirt, dan lijk je breder en kleiner dan je bent. Het getailleerde, strakkere shirt zorgt ervoor dat je lichaam er weer in proportie uitziet.  

Kledingcrisis! Je hebt een feestje, wat moet je in godsnaam aan? Kleine, curvy ladies doen er goed aan om een asymmetrische jurk met hakken te dragen. Zo lijk je optisch slanker én langer! 

Jurkje aan? Draag een dun riempje om je middel om je taille te accentueren. 

Trek niet te veel laagjes aan. Draag maximaal drie laagjes, anders lijk je optisch kleiner dan je bent.

In plaats van een jurkje dat wijd uitloopt, kun je ook een rok met daarin een shirt dragen. Een wijduitlopende jurk kan er door je grote borsten een beetje als een 'tent' uitzien, het is veel flatterender om taillerok te dragen om je small waist te benadrukken. 

Pas op met het mixen van verschillende patronen en materialen, meestal zie je er dan breder en kleiner uit dan je bent. Zorg dat de kleuren en materialen in je outfit bij elkaar passen. 

Schoenen als sandalen en pumps die een enkelband hebben laten je optisch kleiner lijken. Kies dus voor schoenen zonder enkelband. 

Let erop dat je rokken niet te lang zijn. Te lang rokken halen optisch een paar centimeter van je lengte af. 

Rol de mouwen van je blouse op om langer en slanker te lijken. 

Pas op met pastelkleuren. Door je kleine lengte kun je er al gauw jonger uitzien dan je bent. Kies eerder voor donkere of koele kleuren. 

Zorg dat je colberts en vesten getailleerd zijn als je je prachtige curves wil benadrukken. 

Peplums zijn heel geschikt voor jouw figuur. 


Bron

Welke tip ga jij gebruiken? En heb jij misschien nog een andere kledingtip voor andere kleine, curvy ladies? 

Bron: buzzfeed, hubpages, howtolookgood

Pin je fashion inspiratie in Pinbook

Must reads 👀