News

OMG: Selfies reden van toename gebruik botox en fillers

Shocking nieuws op de vroege ochtend! Iedereen weet inmiddels dat 'selfie' het woord is van het jaar 2013, maar de selfie trend slaat nu wel erg door. Het is namelijk gebleken dat de perfecte selfie de reden is dat het gebruiken van botox en fillers is toegenomen. Vrouwen hebben er steeds meer voor over om een perfecte snap te maken à la Kim Kardashian…

Een selfie maken is zo ingeburgerd dat we inmiddels zelfs ongegeneerd foto's van onszelf maken in het openbaar. Uit Girlscene's selfie onderzoek blijkt dat ruim één vijfde van de Girlscene lezeressen dagelijks een selfie maakt. Met een neplach selfie scoor je de meeste likes, en dat legt nogal een druk op vrouwen wereldwijd. Je plaatst waarschijnlijk alleen foto's waar je leuk op staat wat nogal wat stress oplevert voor vrouwen. Als je jong bent hoef je je niet druk te maken om je looks, maar vrouwen met meer levenservaring voelen een toenemende druk om zo goed mogelijk op hun selfie te staan. En daar hebben ze heel wat voor over.

Die selfies zijn namelijk best goed voor de cosmetische industrie. Eén dokter in het buitenland ziet zijn omzet namelijk met 85% stijgen mede dankzij de selfie surgery. Vrouwen willen net zoals Kim Kardashian en andere 'selfie celebs' er perfect uitzien op de foto. Daarnaast heeft Kim K. er geen geheim van gemaakt dat ze het een en ander heeft laten doen aan haar gezicht. Gewone vrouwen hebben inmiddels ook geld over voor de volle lippen en strakke huid zodat zij net als celebrities de beste selfies kunnen maken. Vrouwen investeren daarom in cosmetische behandelingen om hun looks te verbeteren. 

Nu denk je misschien: waarom doen ze dat? Er zijn veel social media kanalen waar je je beste plaatjes kunt plaatsen, maar voor veel mensen is een filter toevoegen aan hun foto niet genoeg. Sterker nog, een derde van de vrouwen bewerkt haar foto's voordat ze überhaupt op Facebook of Instagram verschijnen. Verder willen zij er in het normale leven er net zo goed uitzien als tijdens hun vakantie. En om dat voor elkaar te krijgen stappen ze naar de dokter.

Populaire behandelingen voor het perfecte selfie gezicht zijn botox, niet-chirurgische neuscorrectie en fillers. Ook een oneffen huid is een grote onzekerheid van vrouwen. Je lichaam kun je trainen, maar aan je gezicht kun je tot op zekere hoogte niets veranderen waardoor vrouwen sneller een afspraak bij een arts maken.

Wat vind jij ervan dat vrouwen botox en fillers gebruiken om beter op de foto te staan? Gaat de selfie trend te ver?

Bron: Daily Mail
Bron beeld: Instagram