Lifestyle

Edelstenen verhelpen lichamelijke problemen

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: ‘Edelstenen kunnen lichamelijke problemen verhelpen’.

Op het Girlscene forum opende Blueismyname het topic: ‘Edelstenen kunnen lichamelijke problemen verhelpen’. Sommige mensen geloven dat (bepaalde) edelstenen helpen bij lichamelijke klachten. Zit dit tussen je oren of kunnen edelstenen ook daadwerkelijk helpen bij het stoppen met roken? (Rookkwarts zou het afkicken bevorderen). Dus helpen edelstenen echt bij lichamelijke klachten of stelt het niet zoveel voor?


Bron

Rosedaley: Ik denk dat het tussen je oren zit. Heb weleens een steen op mijn hoofd gehad voor hoofdpijn en ergens hielp het wel. Maar denk vooral dat het hielp omdat het lekker koel was.

Pudu: Mijn moeder is heel erg bezig met dit soort dingen, ik krijg dan ook allemaal kettinkjes die me zouden kunnen helpen. Ik denk wel dat er een kracht in de natuur zit (en dus ook in edelstenen). Of het in deze vorm daadwerkelijk ook echt helpt weet ik niet. Mij heeft het wel geholpen, maar het kan best dat het tussen de oren zit. Al vind ik het dan alsnog geen probleem, want mijn klachten zijn wel weg, of het nou door de steen komt of niet. Daarbij vind ik ze ook erg mooi.

Impolite: Ik heb toevallig deze zomer amethisten opgegraven, dus daar heb ik nu twee kleine stenen van in mijn bezit. Die gids vertelde dat mensen vroeger geloofden dat amethisten of andere stenen zouden moeten helpen tegen kwaaltjes, of dat het geluk zou geven. Daarvoor had ik er eigenlijk nooit van gehoord en toen hij het vertelde, schilderde hij het ook af als een oud bijgeloof. Dus daarom denk ik van niet. Ik denk overigens dat, als je er wel in gelooft het wél kan werken. Maar dat dat niet aan de steen ligt, maar aan het geloof erin. Het placebo-effect…

Little Ariel: Ik heb een helder bergkristal en een rozenkwarts. Toen ik dat rozenkwarts net had en bij me had, ontmoette ik een hele leuke jongen en het klikte tussen ons (rozenkwarts helpt bij liefde). En dat helder bergkristal droeg ik bij me tijdens mijn examens en ik slaagde terwijl ik en mijn omgeving dat nooit hadden gedacht. Maarja, ik denk toch dat het toeval is. Dat je erop let omdat je weet dat je het bij je hebt. Dus ik denk dat het op die manier wel een positief effect op je leven heeft.

Annelieke: Zou mooi zijn als het zo zou zijn. Persoonlijk geloof ik er niet in, maar als andere mensen dat wel willen geloven en ervaren vind ik dat helemaal prima. Placebo’s werken soms ook omdat mensen denken dat ze medicijnen binnenkrijgen, dus dit zal wel een soortgelijke werking hebben.

Wat vind jij? Kunnen edelstenen een helende werking hebben?