Films & Series

10x back-to-school films

Het is herfst, de scholen beginnen weer… Ok, wat is er fout aan deze zin? Nou dat de scholen weer beginnen klopt in ieder geval als een bus, dat het herfst is, daar klopt niets van. Maar iedere keer als we naar buiten gaan worden we verrast met een bak water, we hebben onze jassen alweer tevoorschijn gehaald en we gaan niet meer naar buiten. En het is pas augustus!!! Goed, wat doe je op een regenachtige dag vlak voordat school/studie weer begint? Een film kijken, een film waarvan je (bijna) zin krijgt om weer naar school te gaan.

Mean Girls
Cady Heron (Lindsay Lohan) gaat na jarenlang in Afrika gewoond te hebben voor het eerst naar High School. Daar komt ze in aanraking met de The Plastics, oftewel, de Mean Girls. Maar goed, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen want deze film heb je natuurlijk allang gezien. Maar wij kunnen deze film niet vaak genoeg terugkijken.

Easy A

Olive vertelt een klein leugentje tegen een vriendin, maar dit wordt opgepikt door iemand anders op school en binnen no-time denkt iedereen dat Olive met de halve school naar bed geweest is. Oepsie! Deze film moet je vooral zien omdat Emma Stone hierin briljant is.

Bad TeacherElizabeth Halsey is misschien wel de slechtste lerares ooit. Ze rookt wiet in haar auto voor school, ze laat kinderen alleen maar films kijken en geeft nooit les. Totdat ze erachter komt dat ze geld kan winnen als ze als beste lerares verkozen wordt en dat geld heeft ze hard nodig voor een paar grotere borsten. Vooral hilarisch dankzij Cameron Diaz, die briljant is in de rol van Bad Teacher. 

Never Been Kissed
Josie werd vroeger erg gepest op school, ze heeft dan ook geen goede herinneringen aan haar middelbare schooltijd. Toch gaat ze terug naar high school en niet zonder goede reden, ze gaat namelijk undercover voor een artikel in de krant. Kan Josie als zestienjarige doorgaan, of wordt ze gesnapt? Is het weer zo'n drama als jaren geleden of kan Josie dit keer wel vriendinnen maken?

Bring It On
In Bring It On strijden twee cheerleaderteams van verschillende highschools om het cheerleaderkampioenschap. De eerste Bring It On film met Kirsten Dunst uit het jaar 2000 is volgens ons het leukst, maar latere versies met onder andere Hayden Pannetiere en Ashley Benson zijn ook zeker leuk voor een regenachtige zondagmiddag.

10 Things I Hate About You
We worden nog steeds verdrietig als we denken aan Heath Ledger die een paar jaar geleden veel te vroeg overleed, maar deze film moet je toch wel gezien hebben. In 10 Things I Hate About You mag Bianca pas daten wanneer haar oudere zus Kat ook een date heeft, maar dat lijkt praktisch onmogelijk. Cameron (Joseph Gorden-Levitt) is verliefd op Bianca en laat zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en zorgt ervoor dat Pat (Heath Ledger) het aanlegt met de onmogelijke Kat.

Clueless
Cher Herowitz is de Queen B van high school en heeft een kledingkast waar je U (inderdaad met een hoofdletter) tegen zegt. Wanneer Cher er 'per ongeluk' achterkomt dat ze heel blij wordt van 'goede daden verrichten' besluit ze twee klasgenoten aan elkaar te koppelen.  

The Perks of being a Wallflower
Charlie is eerstejaars in High school, maar door zijn verlegenheid maakt hij geen vrienden. Wanneer hij wordt uitgenodigd door Patrick om een footballwedstrijd te kijken leert hij niet alleen Patrick, maar ook Patrick's goede vriendin Sam kennen. Patrick en Sam beseffen dat Charlie geen vrienden heeft en nemen hem op in hun eigen vriendengroep. Er gaat een wereld open voor Charlie.

Cruel Intensions
Dit is Gossip Girl eind jaren '90. De rijke tieners Kathryn en haar stiefbroer Sebastian uit New York sluiten een weddenschap. Als vrouwenverslinder moet Sebastian erin slagen de mooie en nette Annette Hargrove te ontmaagden. Als Sebastian het niet lukt Annette het bed in te krijgen, krijgt Kathryn zijn Jaguar. Lukt het hem wel, dan zal Kathryn het bed met haar stiefbroer delen. Maar dan wordt Sebastian verliefd op Annette…

Wild ChildWanneer de Amerikaanse Poppy het zichzelf onmogelijk maakt, stuurt haar vader haar naar kostschool in Engeland. Het is een wereld van verschil voor Poppy en de eerste weken lijkt ze dan ook bijna van school gestuurd te worden omdat ze zich ook hier onmogelijk maakt. Maar dan blijkt het eigenlijk toch wel mee te vallen. Bekijk vooral de trailer van de film! De film komt uit 2008 en toen hadden iPhones nog geen 'selfie camera' dat is in deze trailer duidelijk te zien!

Welke films heb jij al gezien? Welke moet je nog zien? Kijken jullie met dit herfstweer ook het liefst een filmpje op de bank?

Pin je leukste filmomentjes in je Pinbook!