Beauty

Snelle tip: make-up kwasten wassen zonder shampoo

Het saaiste beauty klusje ever? Het wassen van make-up kwasten zet Girlscene op plaats één. Het is iets wat je moet doen, maar waar je eigenlijk nooit zin in hebt. Echt leuker maken is niet mogelijk, helaas. Wat je wel kunt doen is je kwasten snel en eenvoudig reinigen met een simpele DIY truc waarbij je geen shampoo nodig hebt. Lees snel verder om erachter te komen hoe je make-up kwasten wast zonder shampoo!

Vieze make-up kwasten zijn geen pretje. 1. Het betekent dat je ze weer moet wassen en 2. Je smeert telkens oude make-up en bacteriën op je gezicht. Dus het is dan toch eens tijd om je kwasten te verzamelen en het mee te nemen naar de badkamer of de keuken. Tijd om het eens grondig te reinigen!

Normaal gesproken gebruiken de meeste mensen gewone shampoo of babyshampoo om de haren van de kwasten schoon te maken. Het gevolg op de lange termijn is dat de haren hierdoor minder zacht en zelfs stugger worden. Dit is niet gek, aangezien shampoo vaak harde reinigers bevat die een uitdrogende werking hebben. Na verloop van tijd heb je de kwast natuurlijk al vaak gebruikt en raakt het 'op'. Door een speciale methode te gebruiken gaan je kwasten langer mee. Dus skip shampoo en gebruik producten die je in de keukenkast hebt staan om de kwasten te reinigen. Zo doe je dat:

Dit heb je nodig
– Afwasmiddel
– Extra vergine olijfolie
– Bord of kom

Huh, afwasmiddel? Ja, afwasmiddel droogt inderdaad uit. Dat is één van de redenen waarom je extra extra vergine olijfolie gebruikt. Vergeet niet dat het hoofddoel is om je kwasten schoon te krijgen en de bacteriën te doden. Babyshampoo of alleen olie is daarom niet genoeg, waardoor de combinatie van afwasmiddel (desinfecteren) en extra vergine olijfolie (verzorgen) perfect is. 

Zo werkt het
Pak een diep bord en knijp er een kleine hoeveelheid afwasmiddel op. Vul het aan met extra vergine olijfolie. De hoeveelheid die je hierbij kunt aanhouden is 2 delen afwasmiddel en 1,5 deel olijfolie. 

Vervolgens neem je de eerste kwast die je ronddraait in de zelfgemaakte 'shampoo'. Doe dit kort, want daarna kun je de kwast ronddraaien in de handpalm zonder nog meer afwasmiddel/olie te gebruiken. In je hand masseer je het mengsel in de haren van de kwast om de viezigheid eruit te krijgen. Spoel de haren daarna goed af met lauwwarm water en laat het drogen op de rand van een tafel of kast.

Let goed op de temperatuur van het water, want koud water spoelt het mengsel niet goed weg en te heet water is slecht voor de haren.

Extreem vieze kwasten
Zijn je kwasten extreem vies als in: haren vol vloeibare make-up? Dan moet je misschien gaan voor een double cleanse. Pak tissue of keukenpapier en giet er een druppel olijfolie op. Gebruik niet te veel, maar genoeg om de haren schoon te maken. Draai hier de (droge) kwast in en reinig daarna zoals normaal. Dit is ideaal voor kwasten die moeilijk schoon worden, zoals eyeliner en foundation kwasten.

Hoe reinig jij je make-up kwasten? En hoe vaak doe je dat?

Bron: Makeupgeek, Michelle Phan

Pin je beauty inspiratie in Pinbook