Lifestyle

Hot: Filofaxing, de gepersonaliseerde planner

Ben je al bekend met de filofaxing trend van het moment? Zo nee, dan is het een goed idee om snel verder te lezen als je houdt van DIY's, creatief bezig zijn en het personaliseren van agenda's en planners. Op het Girlscene forum is er sinds begin dit jaar een heel topic gewijd aan filofaxing en vandaag lees je er op Girlscene zelf ook alles over!

Girlscene lezeres Milolove opende in maart een topic over filofaxing op het Girlscene forum. Filo, wattes? Het is begrijpelijk dat je niet meteen weet waar we over praten. Maar filofaxing is volgens Milolove eigenlijk gewoon het versieren van je planner. "De meeste mensen die dit doen hebben een 'filofax' agenda. Dat is een bepaald merk van een agenda met ringband. Door deze ringband heb je de mogelijkheid om er allemaal losse pagina's in en uit te halen: heel handig! Op internet (pinterest!) zijn er ook allemaal 'free printables' te vinden waar je je Filofax mee kan opfleuren. Eigenlijk het bezig zijn met het knutselen (tabbladen maken, versieren, knippen, plakken) voor je filofax wordt 'filofaxing' genoemd. Een echte Filofax is nogal aan de prijzige kant, maar er zijn allerlei soorten agenda's met ringband."

Oké, filofaxing it is! Maar wat gebruik je om je planner op te vrolijken? Bij HEMA hebben ze een grote collectie met producten waarmee je je schoolspullen kunt customizen. En dat is perfect voor filofaxing! Een paar van Girlscene's favorieten:


1. Puncher €3,95 2. Puncher €2,95 3. Roller stempels €2,50
4. Washi tape €0,75 5. Washi tape €0,75 6. Stickers €1

In het filofaxing topic geven ze ook als tip om gekleurde pennen te gebruiken en om Ebay af te speuren. Koop je liever niet online? Ga dan naar winkels zoals Action, Zeeman en Xenos. 

Nu je een idee hebt hoe je de filofax opleukt is het tijd om te bespreken wat je erin doet. Je kunt het namelijk voor veel verschillende dingen gebruiken! Om je alvast verschillende ideeën te geven zetten we wat voorbeelden op een rij:
– to-do lijstjes
– agenda planning
– inspirerende quotes
– uitgaven noteren
– boodschappenlijstjes
– notities en herinneringen, zoals verjaardagen
– wachtwoorden noteren
– adressenboek 

Je kunt letterlijk van alles in kwijt in een filofax. Je hoeft het niet alleen als agenda te gebruiken, want filofax is geschikt om te mixen en matchen. Je vult en deelt het zelf in! 

Op Pinterest is er veel filofax inspiratie te vinden. Als je even geen inspiratie hebt is dit een goede website om even rond te kijken. 


bron


bron


bron


bron

bron


bron

Doe jij aan filofaxing? Heb je nog tips om je planner op te leuken?