Beauty

Zo houd je scheermesjes langer scherp

Naast waxen is scheren voor Girlscene dé manier om te ontharen. Het is lekker snel om te doen, dus binnen no time zijn de benen weer glad. Maar helaas is er ook een nadeel… Scheermesjes worden bot waardoor je vaak een nieuw mesje moet pakken. En dat is zonde! Gelukkig zijn er manieren om de levensduur van het scheermesje te verlengen.

Who knew?! Je kunt botte scheermesjes weer zo goed als nieuw maken waardoor je niet elke paar weken een nieuw mesje hoeft te pakken. Dat klinkt als muziek in onze oren. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dat doet. Nou, zo dus…

Afspoelen
Het is eigenlijk een no brainer, maar het moet benoemd worden. Spoel de bladen van het mes na iedere strook goed af met water. Als je dit niet doet verstopt het mes snel door de combinatie van haar en scheergel of conditioner. Hierdoor wordt het mesje sneller bot wat vervolgens wondjes en ingegroeide haren veroorzaakt. 

Droog bewaren
Het is lekker makkelijk om je scheermesje altijd in de buurt te hebben in de douche. Maar maak dan niet de fout om na het douchen het te laten liggen. Het is namelijk beter om mesjes droog te bewaren. De combinatie van vocht en de bladen van het mes zorgen ervoor dat de levensduur verkort wordt. Daarbij komt de volgende tip ook goed van pas.


bron

Drogen
Het is zo simpel en tegelijkertijd is het een stap die je snel vergeet… Droog je scheermes na ieder gebruik. Want wist je dat je hiermee de levensduur met wel 122% kunt verlengen? En het kost slechts een paar seconden na iedere scheerbeurt!

Jeans
Als er iets vervelend is dan is het wel scheren met een bot mesje. Maar met een heel eenvoudig kledingstuk zoals jeans zorg je er al voor dat een mesje zes maanden meegaat. Echt! Zo doe je dat: pak een broekspijp vast bij het einde en houd je scheermes in de aanslag. Haal vervolgens het mes tien tot twintig keer van boven naar beneden. Daarna herhaal je dit terwijl je van onder naar boven gaat met het mesje. Tada, je scheermes is niet bot meer.

Wil je een oud paar weggooien? Bewaar dan een broekspijp voor dit trucje zodat je niet je goede broeken hiervoor hoeft te gebruiken. 

Hoe lang doe jij gemiddeld met een scheermesje? Welke tips ga jij gebruiken?

Bron: How Stuff Works, Wisebread, Askmen

Pin je inspiratie in Pinbook