Beauty

Tips voor de perfecte schoolfoto

School is inmiddels weer begonnen en dat betekent één ding: de schoolfoto wordt binnenkort weer gemaakt! De een is gek op foto's laten maken terwijl de ander dit moment het ergste vindt van het schooljaar. Als je tot de laatste groep behoort kun je nu je hart ophalen, want met de volgende tips sta je dit jaar in ieder geval leuk en mooi op de foto! Lees snel verder voor alle tips.

De zomervakantie is voorbij en het weer is even wat minder, maar de schoolfoto is wel een herinnering aan een fijne zomer! Je huid heeft een kleurtje en je ziet er stralend en uitgerust uit. Het perfecte moment om de schoolfoto's voor dit jaar te laten maken dus. Maar wat moet je dragen op de foto en wat doe je dit jaar met je haar en make-up? Girlscene geeft tips om extra mooi op de foto te staan.

Make-up
Schoolfoto's zijn meestal niet de tijd en plek om eens lekker te experimenteren met make-up. Daarom is de allereerste tip om vooral te gaan voor je everyday look. En draag je normaal geen make-up? Dan hoef je natuurlijk niet per se voor de schoolfoto make-up op te doen als je daar geen zin in hebt. 

Voor een foto mag je make-up over het algemeen wat zwaarder aanzetten, maar probeer het wel natuurlijk te houden. Op beeld valt een deel van de make-up weg waardoor je minder schaduw en diepte ziet. Dat is de reden waarom veel mensen aan de slag gaan met bronzers en highlighters voordat ze op de foto gaan! 😉 

Vaak worden de foto's gemaakt met flitslicht, dus er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn flitsers en make-up dat SPF bevat vijanden van elkaar. Heb je ooit wel eens een foto gezien van iemand waarbij het gezicht wit was en het lichaam bruin? Dan is de foto waarschijnlijk gemaakt met flits en draagt de persoon SPF op het gezicht. Kies daarom op de dag van de schoolfoto voor producten zonder SPF om dit te voorkomen. Bovendien glans je door flitslicht extra, dus het is geen overbodige luxe om poeder aan te brengen op je T-zone. Verder is het belangrijk om op te passen met glitterende producten zoals oogschaduw en opvallende highlighters. Dit komt in veel gevallen niet mooi over op camera. 

Producten die je wel kunt gebruiken zijn:
– Foundation of concealer zonder SPF
– Matterende poeder
– Matte blush of bronzer
– Wenkbrauwpotlood
– Mascara
– Eyeliner (de bovenste waterlijn voor vollere wimpers)
– Lippenbalsem, lipgloss of lipstick

Haar
Net zo belangrijk: wat doe je met je kapsel? Je kunt gaan voor een updo, maar dat is best zonde omdat je alleen de voorkant van het gezicht ziet op de foto en de rest van je haren dus wegvallen. Girlscene raadt aan om je haren los te doen en eventueel de voorste plukjes haren te draaien of in te vlechten. Was je haren de dag voordat je op de foto gaat en breng dan een haarmasker aan zodat je lokken er perfect uitzien de volgende dag. 

Neem eventueel een serum mee om pluizige lokken in bedwang te houden voordat je op de foto gaat. 

Outfit
Waarschijnlijk denk je op de dag van de schoolfoto wat langer na over je outfit. Dit is natuurlijk een foto die je de rest van je leven bewaard en daarom is het aan te raden om te kiezen voor een vrolijke en fleurige outfit. Op de individuele foto zie je alleen de bovenkant, dus kies voor een mooie ketting of opvallende top als eyecatcher. Het is extra mooi als je nek verder vrij en bloot is zodat de kleding niet te veel overheerst. Sjaals kun je dus beter bewaren voor na de foto.

Pas op met dunne (horizontale) strepen, omdat dit niet altijd even goed uitpakt op de foto. 

Poseren
Dan het lastigste onderdeel: het poseren voor de foto. Je wilt vrolijk en spontaan op de foto staan, maar hoe doe je dat zonder een neplach op te zetten? Het helpt om van tevoren lol te maken met je klasgenoten, zodat je ogen stralen. En denk voordat de camera klikt aan leuke momenten waardoor je er extra happy uitziet. Oefen niet op een neplach, maar kijk wel in de spiegel wat je goede hoeken zijn en hoe je je hoofd houdt. 

Dé tips zijn – naast een echte glimlach – om je rug te rechten, je schouders naar achteren te duwen en je kin naar beneden te doen zoals Kim Kardashian doet. Duw je nek iets naar achteren voordat je je kin naar beneden doet om een onderkin te voorkomen. Het klinkt ingewikkeld, maar het is vrij eenvoudig. Oefen het even en je hebt het op de dag van de schoolfoto binnen een seconde onder de knie zonder dat het er too much uitziet. Laat die foto maar komen! 

Wat zijn jouw tips om goed op de schoolfoto te staan?

Pin je inspiratie in Pinbook