News

Briljant: moeder ontwikkelt negeer me niet-app voor kind

Je herkent het vast wel… Je stuurt een rits met berichtjes naar iemand en je wordt compleet genegeerd. Super irritant! Vooral als je berichten wel gelezen worden. De Amerikaanse moeder Sharon Standifird is het helemaal zat dat haar zoon haar sms'jes en telefoontjes niet beantwoord en heeft daarom de negeer me niet-app ontwikkeld. Elke keer als haar zoon niet reageert wordt zijn telefoon vergrendeld. 

Soms kun je bellen en berichten sturen naar iemand totdat je erbij neervalt, maar no way dat je een reactie terugkrijgt. Dit gebeurt niet alleen bij mensen van je eigen leeftijd, maar ook bij ouders die hun kinderen proberen te bereiken. Sharon Standifird heeft er helemaal genoeg van dat haar zoon Bradley haar expres niet terugbelt en geen berichtje terugstuurt. Daarom neemt Sharon het heft in eigen handen. Ze kwam met het idee om een app te ontwikkelen voor ouders om ervoor te zorgen dat kinderen wél iets van zich laten horen. 

Maar verwacht niet dat Sharon zomaar een app lanceert. No! Het idee achter de Ignore No More-app is dat ouders de telefoon van het kind compleet vergrendelen zodat ze er niets meer mee kunnen doen. Het is vast wel voor te stellen dat je lichtelijk in paniek raakt als je telefoon op afstand vergrendeld wordt… Het enige wat nog werkt is bellen met telefoonnummers die door de ouders zijn ingesteld. Naast de geselecteerde telefoonnummers kun je nog wel het alarmnummer bellen, maar daar blijft het dan ook bij. De enige optie als kind zijnde is naar je ouders bellen om te laten weten dat je veilig bent. Dan krijg je het speciale wachtwoord waarmee je vervolgens je telefoon weer ontgrendelt. Het resultaat? Sharon's zoon belt haar sneller terug dan voorheen. Missie geslaagd dus!

Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor Android voor €1,49. Ignore No More is inmiddels tussen de 1.000 en 5.000 keer gedownload.

Hoe zou jij het vinden als je ouders de Ignore No More/Negeer me niet-app gebruiken voor jou? Vind je het een goede manier om ervoor te zorgen dat kinderen ouders niet negeren? Zou jij zoiets voor vriendinnen en je crush willen hebben? 😉

Bron: AD/CBS New York

Laat je inspireren in Pinbook