Beauty

Welke haarborstel of kam past bij jou?

Shampoo, conditioner, serum… Je doet er waarschijnlijk van alles aan om je bos haren zo mooi mogelijk te laten vallen. Naast de potjes heb je ook nog de tangen, föhns en borstels die je helpen om het haar in model te brengen. En over dat laatste gaan we het in dit artikel hebben! Want welke borstel of kam past eigenlijk het beste bij jou? Lees snel verder.

Een tijdje terug schreef Girlscene's Emma over de Rolls Royce onder de borstels: Mason Pearson. Maar er zijn nog veel meer (betaalbare!) borstels en kammen te vinden. Hieronder leggen we uit welke borstel waar voor dient.

Forever 21 €2,95

Platte borstel
De grote platte borstel is in principe geschikt voor iedere haarlengte. Maar lange en dikke lokken zijn eigenlijk het allerbeste voor deze borstel. Of eerder gezegd: deze borstel kan lange en dikke lokken goed aan. Door de grootte is het makkelijk om even snel een borstel door je haren te halen en pluizige lokken te temmen.


Hema €5,25

Föhnborstel
Borstels met gekke openingen zijn bedoeld om te gebruiken tijdens het föhnen. Het helpt om je haar sneller en gladder te laten drogen. Door de gaten in de borstel gaat de warme lucht er doorheen en de wijd uitstaande pinnetjes zorgen dat je makkelijk het haar van wortel tot punt kunt grijpen.


Forever 21 €2

Ronde borstel
De ronde borstel is ook erg geschikt om meer uit je föhnsessie te halen! Je hebt kleine, middelgrote en grote borstels. De kleine ronde borstel is goed als je een pony en/of laagjes hebt. Houd de borstel horizontaal vast en plaats het achter je haar. Rol het naar voren en boven voor extra volume bij de pony en rol naar achteren en naar boven bij de laagjes van het haar. Grotere borstels zijn beter als je meer body en volume wilt creëren. Blijf de borstel rollen in het haar terwijl je de föhn schuin boven de borstel richt. Zo krijg je snel volume in het haar zonder veel moeite te doen.


Hema €4

Glansborstel
Als je graag je haren vast draagt is een glansborstel onmisbaar. Bij een updo zorg je ervoor dat pluizige lokken weer strak en glanzend in je knot of staart blijven als je een beetje haarlak op de borstel spuit en dit door het haar haalt. 


The Body Shop €5

Kam
Een kam is perfect om het 'onhandelbaar' haar te ontwarren. Maar eigenlijk kan iedereen een kam gebruiken! Een houten kam waarbij de tanden verder uit elkaar staan is namelijk erg goed om door je haren te halen als je net conditioner hebt aangebracht. Hiermee kam je het haar door en haal je losse haren eruit waardoor je minder kans hebt op klitten.

Welke borstel en/of kam gebruik jij?
Zit je al op Pinbook?