Beauty

6 musthave beautyproducten volgens visagisten

Als visagisten bepaalde producten met veel liefde gebruiken dan weet je gewoon dat het een aanrader is! Maar welke beautyproducten gebruiken zij dan tijdens het opmaken van celebrities voor een première of wanneer zij modellen klaarmaken voor een modeshow? Girlscene ging op onderzoek uit en deelt in dit artikel de favorieten van makeup artists. Lees maar mee!

Oké, we moeten toegeven dat visagisten over het algemeen producten gebruiken die waarschijnlijk niet in jouw budget vallen. Topvisagist Charlotte Tilbury zweert onder andere bij Tom Ford make-up en Estée Lauder mascara. En zo gebruikt Lisa Eldridge bijvoorbeeld Chanel Vitalumiere foundation als ze de make-up van Alexa Chung verzorgt en ontbreekt de Secret Camouflage concealer van Laura Mercier nooit in haar kit. 

Mascara
Wimpers zijn erg belangrijk als het op make-up aankomt en daarom gebruiken visagisten het liefst de beste mascara's op hun cliënten. Ricky Wilson, die Leighton Meester en Kylie Monique tot zijn klanten mag rekenen, gebruikt het liefst Dior Blackout mascara. Feit: hij heeft altijd vijf tubes bij zich voor je weet maar nooit! De mascara is super zwart én klontert niet, aldus Ricky. Af en toe gebruiken visagisten ook drogisterij mascara's. Charlotte Tilbury, die bijna iedere celebrity onder de zon opmaakt, zoals Rihanna en Penelope Cruz, gebruikt graag Maybelline The Collosal mascara. Ook Lauren Parsons gebruikt deze mascara graag. Een andere mascara die je veel tegenkomt is de Covergirl Lash Blast mascara. Deze mascara is in Nederland verkrijgbaar als Max Factor Lash Effect mascara en visagist Kristofer Buckle kan niet zonder. Wil je dezelfde mascara als Blake Lively en Lindsay Lohan gebruiken? Dan is dat de mascara die je moet gebruiken!

Foundation en concealer
Lisa Eldridge gebruikt regelmatig foundations van Bourjois in haar video's en tijdens shoots. Verder is ze gek op foundations van Chanel (Vitalumiere bijvoorbeeld) en raadt ze L'Oréal True Match foundation aan. Net zoals Kristofer Buckle, trouwens. Een ook visagisten gebruiken weleens BB creams! Lisa's top BB cream is van Maybelline.

Concealers die je backstage tegenkomt zijn Secret Camouflage van Laura Mercier (zoals eerder benoemd) en Clinique Airbrush concealer. 

Primer
Er zijn ontelbaar veel primers verkrijgbaar, maar helaas zijn veel van die producten niet in Nederland verkrijgbaar. Een goede primer die visagisten gebruiken en die wél hier verkrijgbaar is, is Benefit Porefessional primer. De primer is al jaren te koop en Girlscene schreef er hier een review over! 

Rode lipstick
Ben je op zoek naar de perfecte rode lipstick? Dan hoef je niet verder te zoeken! Charlotte Tilbury gebruikt namelijk het allerliefst Ruby Woo van MAC. Bovendien is Ruby Woo ook een geliefde kleur onder celebrities, mede omdat de klassieke rode kleur zo goed blijft zitten.

Reinigen en hydrateren
Als je een kijkje backstage neemt bij modeshows zie je ongetwijfeld heel veel flesjes Bioderma Sensibio H2O staan om de huid van de modellen te reinigen. Daarnaast zie je nog meer tubes met Embryolisse. Embryolisse Lait-crème concentré is een basic dagcrème die de huid niet irriteert en een goede basis is voor make-up. In Nederland is het moeilijk te vinden, maar als je even zoekt vindt je vast een verkooppunt bij jou in de buurt! 

Lippenbalsem
Misschien heb je weleens de Rosebud Salve lippenbalsem geprobeerd. Zo niet, dan moet je het zeker proberen want ook visagisten gebruiken de balsem graag! Elizabeth Arden Eight Hour Cream wordt veel gebruikt, maar Rosebud Salve is veel goedkoper en werkt net zo goed.

Wat zijn jouw favoriete beautyproducten? Gebruik jij ook producten die visagisten graag gebruiken?

Bron: Cosmopolitan, Real Simple, Womenshealthmag, Beautyblitz, Into the Gloss

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀