Lifestyle

DIY cadeautjes om een dierbare mee te verrassen

Elke keer is het weer een hersenkraker: wat moet je in godsnaam aan je BFF geven voor haar verjaardag? Je wil je er niet makkelijk van af maken door een simpele giftcard te geven, het moet wel persoonlijk en bijzonder zijn! Ook heb je niet genoeg geld om een écht leuk cadeau te geven. Wat moet je dan doen… Nou, zelf aan de slag gaan! Alleen al voor alle moeite zal je BFF/moeder/vriendje weten hoeveel hij of zij voor je betekent! In dit artikel vind je een paar DIY cadeautjes waarmee je meteen aan de slag kunt. 

Survival kit


Bron

Heb je een overbezorgde moeder? Dan kun je een survivalkit voor moeders maken. Een cadeautje met een knipoog! Behalve dat ze er vast om kan lachen, zal ze ook blij zijn met de inhoud. Perfect voor een moeder die niet blij wordt van parfums en douchegels, maar eerder praktische cadeautjes kan waarderen. 
Je kunt natuurlijk ook een survivalkit voor iemand anders maken. Een survivalkit voor op reis voor een vriendin die binnenkort op vakantie gaat bijvoorbeeld of een movie kit voor een filmliefhebber met daarin een dvd en M&M's. 

Zorg dat je de benodigdheden voor de survivalkit bij de hand hebt en kijk of alle spullen in de glazen pot passen. Als dit zo is, doe de spullen dan in de pot. Schuif een beetje met alle spullen, zo kun je zien hoe het er het leukst uitziet. Als de spullen allemaal goed zitten, schroef de dop er dan op. Personaliseer de glazen pot met een leuke sticker. Tadaaaaa!

Wat heb je nodig? 
– Een mooie glazen pot (ga voor een goedkoop exemplaar naar Xenos of Action)
– Inhoud voor de survivalkit (voor je moeder kun je denken aan pleisters, pijnstillers, lippenbalsem etc.)
– Blanco sticker
– Pen 

One of a kind schilderij

 

Laat je creatieve kant zien en maak een mooi schilderij voor de jarige! Een super persoonlijk cadeau terwijl het helemaal niet veel geld kost. Annemerel gaf een schilderij met een ananas aan Danique. Kijk hoe leuk het eruitziet! Je kunt het zo simpel of artistiek mogelijk maken als je zelf wil, maar zoals je ziet hoef je echt niet moeilijk te doen om iets leuks te maken. Je kunt ook voor een mooie quote gaan als je dat beter bij de jarige vindt passen. 

Wat heb je nodig? 
– Een schildersdoek of stevig papier(onder andere te koop bij Xenos)
– Een mooie lijst
– Verf
– Kwasten

Gepersonaliseerde mok

Is de jarige een echte thee- of koffiedrinker? Dan is een gepersonaliseerde mok een ideaal cadeau! Je kunt er een leuk berichtje op schrijven of je kunt er een tekening op maken. Wedden dat de jarige voortaan alleen maar uit jouw mok drinkt? 

Wat heb je nodig?
– Witte mok
– Watervaste stiften

Love enveloppen


Bron

Dit cadeau is voor een super speciaal persoon, denk aan één van je ouders of je vriendje. Koop een stuk of tien enveloppen in verschillende kleuren en schrijf er 'Open when…' op en daarachter wanneer hij of zij het open mag maken. Bij 'Open when you need to know how much I love you' kun je er bijvoorbeeld herinneringen in doen van uitstapjes die jullie samen hebben gemaakt (bioscoopbonnetjes, bonnetjes van etentjes etc.) en in de envelop met 'Open when you need something fun' kun je een tegoedbon stoppen. Super leuk en origineel, en bovendien kun je het zo duur en goedkoop mogelijk maken als je zelf wil. 

Wat heb je nodig?
– Enveloppen (een stuk of tien, het leukste is in verschillende kleuren)
– Stiften in verschillende kleuren
– Inhoud voor de enveloppen

Steen met een boodschap


Bron

Als je echt geen geld op de bank hebt staan, dan kun je alsnog een leuk en persoonlijk cadeau geven. Wat dacht je van een steen met een boodschap? Voor je BFF kun je de bovenste steen maken, maar je kunt ook meerdere stenen personaliseren met inspirerende en lieve boodschappen voor een ander speciaal iemand. Elke keer als de jarige naar de steen of stenen kijkt, dan denkt hij of zij aan jou. 

Wat heb je nodig?
– Mooie, platte stenen
– Watervaste stiften

Reasons I love you


Bron

Wil je iemand die je héél dierbaar is verrassen met een super speciaal cadeau? Daar hoef je echt geen giga budget voor te hebben, met een kaartspel ben je namelijk al klaar. Kijk dus snel of je ergens nog een kaartspel hebt liggen of schaf het aan. De volgende stap is een makkie: bedenk zoveel mogelijk redenen waarom je van degene houdt en schrijf elke reden op een kaart. Als je alle kaarten vol hebt, maak er dan gaatjes in en bundel ze met touw of lint. Een specialer cadeau kan niet, toch? 

Wat heb je nodig? 
– Kaartspel
– Stiften
– Sticker
– Perforator
– Touw of lint

Smartphonehoesje with love

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Dit cadeau is voor heel veel mensen geschikt: maak een telefoonhoesje! Het enige wat je hiervoor hoeft te kopen is een smartphonehoesje. Je kunt het hoesje versieren met kleurrijke patronen of strepen met stiften of nagellak. Hang de crea bea uit, alles is mogelijk! 

Wat heb je nodig?
– Smartphonehoesje (voor een goedkoop exemplaar kijk je bij Primark of Flying Tiger)
– Nagellak en/of watervaste stiften
– Optioneel: stickers


Bron

Een perfect cadeau voor de herfst en winter: een gepersonaliseerde deken! Schaf een leuk dekentje aan en maak er een leuke tekening of patroon op. Je kunt er ook voor kiezen om er een quote of woord op te schilderen. Wat je maar wil! Zorg wel dat je met textielverf te werk gaat, anders gaat je mooie creatie er binnen no time af en kan het  gaan afgeven. Laat de deken ook goed drogen als je klaar bent met verven.  

Wat heb je nodig?
– Leuk dekentje
– Textielverf
– Kwasten
– Kranten

Persoonlijk etiket 

Verras de wijn- of bierliefhebber met een gepersonaliseerd etiket op de fles van zijn of haar favoriete drankje. Dit kun je doen door een ontwerp te maken op de computer en vervolgens uit te printen op stickerpapier, maar je kunt ook je eigen creatie maken met stiften op een blanco sticker. Cheers! 

Wat heb je nodig?
– Stickerpapier of blanco sticker
– Computer & printer of stiften

Welk cadeau ga jij geven?