Food

Jammie jammie: bananenbrood

Als we op de Girlscene-redactie ergens van houden, is het wel bananenbrood. Al helemaal in combinatie met appel en speltmeel. Jam! Gelukkig hebben we op de redactie miss Foodness, die heel wat weet van het bakken van bananenbrood en dus met plezier haar bananenbrood recept met ons deelde, zodat wij het weer met jullie kunnen delen. Ga jij dit recept uitproberen?

Slank bananenbrood met appel en speltmeel

Wat heb je nodig?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet de cakevorm in met kokosolie of een beetje olijfolie. Stamp het lijnzaad fijn in een vijzel, zodat de zaden kapot gaan. Als je ze heel laat kun je ze niet verteren en mis je onder meer de gezonde vetten die erin zitten. Prak de banaan tot moes met een vork, of gebruik daar een keukenmachine of staafmixer voor. Voeg het speltmeel toe, de lijnzaden en/of chiazaden, de stevia, de in kleine blokjes gesneden appel, de appelmoes, het ei en de bakin soda. (Het verschil tussen baking soda en bakpoeder lees je hier.) Voeg ook een snufje zout en het kaneelpoeder toe.

Hussel met een vork of met je handen goed door, tot je een samenhangend deeg hebt. Stort het deeg in de cakevorm en strooi er indien gewenst nog wat kokosschaafsel of fijngehakte walnoten over. Bak je bananenbrood in 50 minuten gaar in de oven. Hij is gaar als je een tandenstoker in het midden van de cake kunt steken en die er schoon en droog uitkomt. Laat de cake even afkoelen en serveer het liefst direct!

Wil je geen recept missen? Schrijf je dan in voor de Foodness nieuwsbrief! Liever iets zoets? Probeer dan deze gezonde chocoladekoekjes!