Food

Foodness ijsjes: mango ijs en sorbetijs van pistache en avocado

Iets wat simpelweg bij de zomer hoort is een heerlijk ijsje, of het nou een Magnum is of eerder een fruitig ijsje.. vrijwel elk ijsje is nu eenmaal lekker! En laat Claartje van Foodness.nl nou nét een ijsjesrecept voor je klaar hebben staan, zodat je ook eens je eigen ijsjes kunt maken in plaats van dat je alsmaar naar de snackbar rent voor een ijsje! Dit keer zelfgemaakt mango ijs en sorbetijs met pistache en avocado.

Mango ijs

Wat heb je nodig? 

Maak de mango schoon en snijd in hem in stukjes. Maal de mango fijn samen met het kokoswater tot je een fijne puree hebt. Doe de puree in een vriezerbestendige bak, liefst in een vorm voor ijsblokjes, en laat het in minimaal 4 uur bevriezen. Mijn truc voor het serveren: haal het ijs een uurtje voor het serveren uit de vriezer en laat enigszins ontdooien. Maal het vlak voor het serveren fijn met een staafmixer of in een keukenmachine, of prak stevig door elkaar met een vork. Nu kun je er met een ijslepel mooie bolletjes van scheppen. Tada!

Watch on YouTube

Wil je geen video missen? Abonneer je dan op YouTube op het Foodness videokanaal!  

Sorbetijs van pistache en avocado

Wat heb je nodig? 

Laat de pistachenoten een nachtje weken in een kop water. Met de keukenmachine: Vermaal de pistachenoten in een keukenmachine tot een puree. Voeg de avocado, het limoensap en de rijstmelk toe tot je een stevige mousse hebt. Als het een te grove pasta is kun je eventueel nog een eetlepel rijstmelk toevoegen.

Met de staafmixer: Doe alle ingrediënten in een smalle kom (ik gebruik het liefst een maatbeker) en meng met de staafmixer tot je een dikke puree hebt. Omdat je met kleine hoeveelheden werkt is een grote mengkom onhandig. De werkwijze met de keukenmachine heeft de voorkeur, omdat het toevoegen van water kan zorgen voor ijskristallen in het ijs. Maar als je geen keukenmachine hebt (zoals ik) zit er niets anders op dan de hulp van je staafmixer in te roepen!

Zet het ijs in de vriezer, liefst in een vorm voor ijsblokjes, en laat het in een paar uur bevriezen. Mijn truc voor het serveren: haal het avocadoijs een uurtje voor het serveren uit de vriezer en laat enigszins ontdooien. Maal het vlak voor het serveren fijn met een staafmixer of in een keukenmachine, of prak stevig door elkaar met een vork. Nu kun je er met een ijslepel mooie bolletjes van scheppen.

Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook! Meer ijsjes proeven? Probeer ook eens deze romige sinaasappel-kokosijsjes!

Must reads 👀