News

Indrukwekkend: zo reageren mensen als een dakloze een pak aantrekt

Loop jij net als sommige andere mensen met een grote boog om dakloze mensen heen? Dan moet je zeker de volgende indrukwekkende video bekijken. Want na het zien van de video realiseer je dat looks van mensen erg bepalend zijn in het dagelijkse leven. De dakloze man Sandy ging de straat op in zijn eigen kloffie en in een net pak en vroeg beide keren om geld. Dit is wat er gebeurde…

Sandy leeft op straat en heeft niet de middelen om zichzelf goed te onderhouden. QuietAssassins van YouTube kwam in contact met Sandy en besloot om een experiment uit te voeren. Hoe reageren mensen op een dakloze man die om geld vraagt? En zouden mensen wel of niet geld geven als je een dakloze man een pak aantrekt? 

Misschien kun je het antwoord al raden. Kijk maar mee:

Watch on YouTube

 


In de video wordt Sandy opgeknapt. Allereerst wordt hij in zijn vieze outfit op straat opgehaald met de auto, waarna de mannen een pitstop maken bij de kapper. Sandy krijgt een frisser kapsel aangemeten waardoor hij er meteen een stuk beter uitziet. Daarna gaan ze door naar de winkel waar ze een pak uitzoeken voor hem. Vervolgens is het tijd voor het experiment! Sandy gaat de straat op en vraagt voor wat geld voor onder andere een koffie. Het experiment wordt tegelijkertijd vastgelegd op camera. Waarschijnlijk is er geknipt en geplakt in de video, maar in het filmpje zelf zie je niemand die nee zegt. Totdat ze Sandy in zijn 'normale' staat op straat zetten… Er is niemand die Sandy geld geeft en dat is de realiteit die QuietAssassins wil laten zien.

Wat vind je van de video? In welke gevallen zou jij Sandy wel of niet geld geven?