Beauty

Zo maak je jezelf in 5 minuten klaar voor school/werk

Ohhhhh, snap. Je wordt wakker en kijkt naar de wekker. Binnen no time zit je rechtop, want je ziet dat je je hebt verslapen. Wat nu? Rustig ademhalen en als een speer je outfit aantrekken en je tanden poetsen. Volg daarna Girlscene's tips om binnen vijf minuten verzorgd en wel de deur uit te rennen naar school of werk. Laten we beginnen!

Het overkomt iedereen… Je hebt je verslapen en je moet je haasten om op tijd op school of je werk aan te komen. En het is logisch dat je haast hebt. Maar vergeet niet dat er altijd tijd is om jezelf even op te frissen en een kam door je haar te halen. Dus wil je weten hoe je binnen vijf minuten verzorgd buiten staat? Volg dan deze stappen.

1. Reinigen: 30 seconden
Vergeet water uit de kraan. Als je haast hebt is micellair water je beste vriend. Breng het aan op een wattenschijfje en haal het over je gezicht om je huid te reinigen. Stap 1: done

2. Dagcrème: 30 seconden
Je huid ziet er een stuk beter uit als je het hydrateert met een dagcrème voor jouw huidtype. Sla de crème daarom niet over en breng het aan zodra je gezicht schoon is. Gebruik het liefst een dagcrème met SPF zodat je niet apart een zonnebrandcrème hoeft aan te brengen. Dat scheelt weer extra tijd! Tip: breng niet té veel dagcrème aan, omdat je anders gaat glimmen.

3. Wimpers krullen: 10 seconden
Het lijkt een overbodige stap en daarom tijdverspilling, maar het krullen van je wimpers maakt zoveel verschil. Het kost je slechts tien seconden om het te doen en je ziet er een stuk frisser en lekker wakker uit. Bovendien is het een goede voorbereiding op de volgende stap.

4. Mascara: 60 seconden
Mascara is een onderdeel waar je net iets meer tijd aan mag besteden als je haast hebt. Vandaag zijn jouw ogen de blikvangers en daarom leg je daar het accent. Breng twee royale lagen aan op je bovenwimpers en vergeet niet om je onderwimpers mee te nemen. Op die manier krijg je een open blik en lijkt het alsof je veel moeite hebt gedaan, terwijl je in werkelijkheid nog geen vijf minuten de tijd had om jezelf klaar te maken.


bron

5. Lippenbalsem: 10 seconden
Een kleurtje op je lippen doet wonderen. Daarnaast lijkt het alsof je vanochtend de tijd hebt genomen om jezelf op te tutten. Gebruik een hydraterende lippenbalsem, zoals Maybelline Baby Lips in Cherry Me, voor een frisse rood/roze kleur op je lippen. Een opvallende kleur lipstick kost iets te veel tijd om aan te brengen en daarom is een lippenbalsem een goede keuze. 

6. Droogshampoo: 30 seconden
Alsof het allemaal niet genoeg tegenzit ziet het er ook naar uit dat je haar wel een wasbeurt kan gebruiken… Dan komt droogshampoo goed van pas! Focus je vooral op het haar langs het gezicht omdat de haarwortels daar het snelst vet worden. Spray vervolgens een kleine hoeveelheid door de rest van het haar en masseer het in zodat het vet absorbeert. 

7. Haar: 90 seconden
De hete tangen mogen lekker in de kast blijven liggen. Als je haast hebt is het namelijk een beter idee om je haar op te steken! Maak een scheiding en pak aan beide kanten een pluk haar. Draai de plukjes en zet het vast aan de achterkant met een schuifspeldje. Vervolgens pak je de rest van het haar en een elastiek om het in een knotje te draaien. Simpel, snel én mooi!

Doe hier meer haar inspiratie op.

8. Concealer: 30 seconden
Wow, girl. Je hebt nog tijd over. Oké, misschien staan de donkere kringen onder je ogen je niet helemaal aan of heb je een puistje op je gezicht om te verbergen. Pak je concealer erbij, stip de plek aan en vervaag het met de warmte van je vingertop. 

9. Deodorant: 10 seconden
De laatste maar zeker niet de minste stap is deodorant opdoen. Ga voor een spuitbus omdat het sneller werkt. Binnen tien seconden ben je klaar om te gaan!

Wat zijn jouw tips om jezelf binnen vijf minuten klaar te maken?

Pin jouw beauty inspiratie in Pinbook