Lifestyle

Back to school tips: waar moet je rekening mee houden?

De tijd is super snel gegaan, maar het is toch echt weer zover… Het moment is daar om weer terug naar school te gaan. De meeste Girlscene lezeressen beginnen eind augustus/begin september weer en daarom heeft Girlscene een back to school tip artikel voor je in elkaar gezet. Lees verder voor alle tips en dingen waar je rekening mee moet houden!

De vakantie is binnen no time voorbij. Waar gaat de tijd heen?! Toch is het best fijn om weer op school te zijn. Waarschijnlijk zie je oude klasgenoten en leer je nieuwe mensen kennen. En na al die weken vrij zijn is het ook helemaal niet erg om weer iets te gaan doen. Maar misschien ben je uit je ritme en heb je wat tips nodig om weer back on track te komen. De volgende tips helpen daarbij!


bron

Etui
Naast de standaard dingen zoals notitieschriften, mapjes, liniaal en geodriehoek is het verstandig om aan je etui te denken. Vul het van tevoren met nieuwe spullen die je nodig hebt aankomend schooljaar. De volgende dingen heb je in ieder geval nodig:
 pennen, blauw en gekleurd
 potloden, grijs en gekleurd
 markeerstiften
 schaar 
 plakband
 lijm

SOS kit
Meisjes moeten met andere dingen rekeningen houden dan jongens. Stel daarom zorgvuldig een SOS kit samen met verschillende producten die je nodig hebt op school. Bijvoorbeeld:
tampons en/of maandverband
lippenbalsem
mini deodorant
pleisters
blotting papers
antibacteriële gel
elastiek
schuifspeldjes
paracetamol

Agenda
Markeer alvast belangrijke dagen in je agenda. Maak een systeem voor jezelf door bijvoorbeeld dingen die je al gedaan hebt door te strepen met een roze markeerstift. Schrijf verder alle belangrijke afspraken op, zoals controle bij de tandarts, zodat je de afspraken niet vergeet. Vul ook je persoonlijke gegevens in, want je weet nooit wanneer dat van pas komt. Tot slot is het ook prettig om je lesrooster alvast op te schrijven. 

Outfit
Eén van de belangrijkste tips is om de avond van tevoren te bedenken wat je de volgende de dag gaat dragen naar school. Dat scheelt 's ochtends meer tijd en stress dan je denkt! Sommige meiden vinden het prettig om outfits voor de hele week uit te stippelen, maar als je jezelf kleed naar je stemming is het beter om het kort van tevoren te bedenken. Leg de kleding ook alvast klaar op volgorde dat je het aantrekt. Dus bijvoorbeeld sokken onderop als je die als laatste aantrekt. 

Ontbijt & lunch voorbereiden
Time management, ladies. 😉 Als je het handig vindt is het een goed idee om alvast je ontbijt en/of lunch voor de volgende dag voor te bereiden. Als je 's ochtends bij je ontbijt een smoothie drinkt bespaar je tijd en herrie door het 's avonds te bereiden en hetzelfde geldt voor je lunch. Vergeet je tussendoortje ook niet klaar te leggen, zodat je in de ochtend alleen maar het eten in je tas hoeft te doen.

Banden oppompen
Tja, het klinkt heel logisch maar het is toch vaak een ding dat vergeten wordt… Het oppompen van je fietsbanden. Dat maakt je ritje naar school net iets sneller en gemakkelijker!

Wekker zetten
Als je de hele dag uitslaapt tijdens de vakantie is het behoorlijk lastig om elke schooldag op tijd en wakker op te staan. Begin daarom al aan het einde van de vakantie om de wekker te zetten en 's ochtends vroeg op te staan. Ga ook weer op normale tijdstippen slapen zodat je makkelijker in het ritme komt.

Wat zijn jouw back to school tips?